Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Unesco, διδασκαλία και μάθηση των φυσικών επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
(Μια συνεργατική - βιωματική προσέγγιση στην εκπαίδευση των δασκάλων)
Συγγραφείς:   Wynne Harlen, Jos Elstgeest,


Offer
Σε πολλές χώρες του κόσμου, η εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες είναι υποβαθμισμένη και θεωρείται δευτερεύουσας σημασίας συγκριτικά με τα άλλα μαθήματα του Δημοτικού Σχολείου. Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει μέσα στις σχολικές αίθουσες στο πλαίσιο των Φυσικών Επιστημών είναι συχνά εντελώς ανεπαρκές για τους μαθητές. Μία από τις βασικές αιτίες του προβλήματος είναι η εκπαίδευση των δασκάλων, τόσο αυτών που σπουδάζουν για να πάρουν το βασικό τους πτυχίο όσο και αυτών που υπηρετούν ήδη στα σχολεία. Ξεκινάμε από την υπόθεση ότι αυτή η εκπαίδευση πρέπει να γίνεται με τρόπους στενά σχετιζόμενους με τις ενεργητικές μεθόδους που αναμένεται οι δάσκαλοι να χρησιμοποιούν στα σχολεία τους. Το βιβλίο-πηγή (sourcebook) που κρατάτε στα χέρια σας προτείνει μια ποικιλία υλικών και μια μεθοδολογία αξιοποίησής τους (με συγκεκριμένα παραδείγματα) σε εργαστηριακές δραστηριότητες (training workshops) για την εκπαίδευση των δασκάλων. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιωματική προσέγγιση σε ομάδες εκπαιδευτικών ή φοιτητών και επιπλέον από μεμονωμένα άτομα για προσωπική μελέτη.

21χ14 εκ., 413 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 500.07 (Φυσικές επιστήμες - Σπουδή και διδασκαλία)
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Β. Κόκκοτας (Επιμελητής) , Ιωάννα Φεργαδιώτου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-402-193-2
ISBN (10ψήφιο): 960-402-193-1
Βάρος: 0.532 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
20.99
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.53
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Jos Elstgeest είναι Συντονιστής για τις Φυσικές Επιστήμες στο Περιφερειακό Παιδαγωγικό Κέντρο του Zeeland της Ολλανδίας. Προηγουμένως εργαζόταν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Δασκάλων στο Morogoro της Ηνωμένης Δημοκρατίας της Τανζανίας. Έχει εμπλακεί ενεργά σε προγράμματα σχετικά με την εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες στο Δημοτικό Σχολείο στην Αφρική. Συνεργάστηκε στενά με την UNESCO στην ανάπτυξη προγραμμάτων για την εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και υπηρέτησε ως ειδήμων της UNESCO στο Πανεπιστήμιο του Lesotho. Είναι διεθνώς γνωστός για τις καινοτομικές του απόψεις για την προσέγγιση της μάθησης στο Δημοτικό Σχολείο και για την Εκπαίδευση των Δασκάλων.

Η Δρ. Wynne Harlen είναι Διευθύντρια του Συμβουλίου της Σκοτίας για την Εκπαιδευτική Έρευνα (Scottish Council for Research in Education). Δίδαξε επί πολλά χρόνια Φυσικές Επιστήμες σε σχολεία και κολέγια, υπηρέτησε ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Liverpool και συνεργάστηκε με τα Πανεπιστήμια του Bristol, του Reading και του Λονδίνου. Εξαιρετικά γνωστή στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και διεθνώς για την εργασία της σχετικά με την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο -ένα πεδίο στο οποίο εργάστηκε διευθύνοντας μεγάλο αριθμό σημαντικών προγραμμάτων, ειδικότερα σε σχέση με την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών και της εκπαίδευσης των δασκάλων-, συνεργάστηκε στενά με την UNESCO στην ανάπτυξη ενός προγράμματος για τις Φυσικές Επιστήμες και τη διδασκαλία τους στο Δημοτικό Σχολείο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.