Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η στρατηγική των ελληνικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων
(Για το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη ναυτιλία (master), τμήμα ναυτιλιακών σπουδών, πανεπιστήμιο Πειραιώς, γνωστικό αντικείμενο επιλογής Γ εξαμήνου)

Η στρατηγική των ελληνικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για τους φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Ναυτιλία που επέλεξαν το γνωστικό αυτό αντικείμενο στο Γ΄ εξάμηνο σπουδών, ακριβώς πριν από την εκπόνηση της διπλωματικής τους εργασίας.
Η Στρατηγική είναι μια σχεδίαση δράσης που βλέπει 5 χρόνια πιο πέρα. Για το λόγο αυτό αποτελεί ένα δυσχερές έργο καθόσον σ΄ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο ο στρατηγικός προγραμματισμός εμπεριέχει μη προβλεψιμότητες, γενικότητες και ασάφειες.
Η καινοτομία του βιβλίου αυτού βρίσκεται στο γεγονός ότι -πέρα από το θεωρητικό πλαίσιο- αναζητήσαμε τη στρατηγική των Ελληνικών Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων στους ίδιους τους Managers δηλαδή τους Έλληνες Εφοπλιστές. Προσπαθήσαμε -αν και όχι ολοκληρωμένα- να απαντήσουμε στο ερώτημα: "Γιατί τέλος πάντων οι Έλληνες υπήρξαν (και είναι) οι πρώτοι εφοπλιστές στον κόσμο;"
(Πρόλογος του βιβλίου)

24χ17 εκ., 200 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 387.495 (Ναυτιλία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-351-574-6
ISBN (10ψήφιο): 960-351-574-4
Βάρος: 0.394 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γουλιέλμος, Αλέξανδρος Μ.
Ο Αλέξανδρος Γουλιέλμος έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Brunel. Εργάστηκε για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την τράπεζα American Express (ναυτιλιακές χρηματοδοτήσεις) και τα Ηνωμένα Ναυπηγεία Περάματος και Ιτέας. Επίσης για τα ναυπηγεία Αλιβερίου Α.Ε. και τον Όμιλο Εταιρειών Thenamaris Ships Management Inc. από το 1977, περιλαμβανομένης και της διοίκησης εταιρείας Ναυτιλιακών Ασφαλίσεων. Δίδαξε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς σας Ειδικός Επιστήμονας για δύο με τρία χρόνια. Το 1992 επανήλθε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς σαν αναπληρωτής καθηγητής και το 1998 εξελέγη καθηγητής για το γνωστικό αντικείμενο των θαλάσσιων και παράκτιων βιομηχανιών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στη διοίκηση και οργάνωση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, στη ναυτιλιακή πολιτική, στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση, στην ακτοπλοΐα και στην οικονομική των ναυπηγείων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα περιοδικά και από το 1991 έχει εκδώσει 7 συνολικά βιβλία και τέσσερεις μονογραφίες. Βιβλία: 1. Management ναυτιλιακών επιχειρήσεων 1993, 2. Διοίκηση και οργάνωση ναυτιλιακών επιχειρήσεων 1994, 3. Διοίκηση παράκτιων και θαλάσσιων βιομηχανιών 1997, 4. Management ναυτιλιακών επιχειρήσεων 1996 2η εκδ. κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.