Η Σκονούλα και η νύχτα
zoom in

Η Σκονούλα ταξιδεύει στο χρόνο και σκορπίζει τα σκοτάδια της Νύχτας με το παιχνίδι, τη γνώση, το παραμύθι, τη φαντασία, την αγάπη. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χρήστος Δήμος

Χρήστος Δήμος (Εικονογράφος)

Ο Χρήστος Δήμος μεγάλωσε παίζοντας σ΄ ένα χωριό των Ιωαννίνων που το λένε Κουτσελιό. Από μικρό παιδί του άρεσε να ζωγραφίζει. Αυτή η αγάπη του για το σχέδιο τον οδήγησε μεγαλώνοντας στην Αθήνα, να προσπαθεί ν΄ ανακαλύψει τον κόσμο της εικόνας. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την τέχνη του κινουμένου σχεδίου. Το μεγάλο του όνειρο όμως ήταν να κάνει παιδική εικονογράφηση, έτσι επιστρέφοντας από το Λονδίνο εγκατέλειψε το κινούμενο σχέδιο και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει 90 τίτλους βιβλίων. Επίσης έχει εικονογραφήσει το βιβλίο Γλώσσα Γ’ Δημοτικού "Τα απίθανα μολύβια". Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο που έχει γράψει και εικονογραφήσει, "Ο Ντομάτας Πατατιάς". Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών τεχνών Ελλάδος, του κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Αισώπου και πρώην μέλος Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1999 έως σήμερα έχει διδάξει εικονογράφηση και σκίτσο σε ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στα Ιωάννινα.


Μαρία Σταματάκη - Μάργαρη

Μαρία Σταματάκη - Μάργαρη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Σταματάκη - Μάργαρη είναι καθηγήτρια χορού, χορεύτρια, χορογράφος. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Το 1985 εκπροσωπεί την Ελλάδα στο 36ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στη Δρέσδη, απεσταλμένη του Ι.Τ.Ι. Με διάφορες ομάδες χορού έχει παρουσιάσει τα έργα της "Ostinato", "Όταν το σώμα μού ανήκει", "Το μυστήριο των γυναικείων φωνών" και "Η γυάλα με τα κουμπιά". Το 1995 ιδρύει τη χοροθεατρική ομάδα "Χορολόγιον για το χορό και το λόγο" και παρουσιάζει τα έργα της "Οιδίποδας ΙΙΙ", "Κλίνη μου, μνήμη μου" και "Δυο τρεις καρέκλες που θυμάμαι". Γράφει και παρουσιάζει την εκπομπή για παιδιά με παιδιά "Αλλάζοντας την ιστορία" από την ιδιωτική ραδιοφωνία. Επίσης γράφει παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, ποίηση και διήγημα, για τα οποία έχει βραβευτεί από την Ένωση Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών, τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς, το Μεγάλο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της εφημερίδας "Τα Νέα" κ.ά. Από το 1982 έχει σχολή χορού στον Πειραιά. Το "Εγώ ήμουν η τελευταία που μ΄ αγαπούσα..." είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
28
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.365 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση