Επιστροφή στη Μιράντα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Επιστροφή στη Μιράντα

Μυθιστόρημα

Michel Braudeau

Σε μια χαμένη πόλη της Αμαζονίας, ένας μοναχικός άντρας γράφει την ιστορία της Μιράντα, μιας χώρας μικρής, που έχει πια σβηστεί από το χάρτη. Ο ήρωας έχει σταλεί εκεί από έναν ελβετικό φαρμακευτικό κολοσσό που ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο ορισμένα μαγικά βότανα, απαραίτητα για την ιατρική του μέλλοντος.
Στη Ζυρίχη, σε μια ψυχιατρική κλινική, μία νεαρή νοσηλεύτρια φροντίζει έναν ασθενή με αμνησία, ο οποίος προηγουμένως βρισκόταν σε κάποια τροπική χώρα. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο; Είναι σε κίνδυνο η μνήμη και η ζωή του; Ο έρωτας, που ενδεχομένως θα έσωζε τη νοσηλεύτρια και τον άντρα είναι όντως απλό παιχνίδι μορίων και ουσιών στα χέρια των σύγχρονων χημικών ή παραμένει παρθένο δάσος εντός μας, απρόσβλητος χώρος όπου εκφράζεται η ελευθερία μας; Το συναρπαστικό αυτό ψυχολογικό και φιλοσοφικό αστυνομικό μυθιστόρημα δίνει την απάντηση.

Σπύρος Παντελάκης (Μεταφραστής)


Michel Braudeau

Michel Braudeau (Συγγραφέας)

Ο Μισέλ Μπροντώ γεννήθηκε το 1946 στο Niort της Γαλλίας. Σπούδασε στο Institut dʼ Etudes Politiques και έκανε το διδακτορικό του στη Γλωσσολογία. Εργάστηκε για μια οκταετία στη "lʼ Express" και εδώ και πολλά χρόνια αρθρογραφεί στη "Monde". Έκανε την εμφάνισή του στα γαλλικά γράμματα με το "Lʼ amazone" το 1966. Έχει δημοσιεύσει πολλά έργα, ανάμεσα στα οποία τα "Passage de la main dʼ or", "Lʼobjet perdu de lʼ amour", "Naissance dʼ une passion", για το οποίο τιμήθηκε με το Prix medicis το 1985, "Esprit de mai" και "Loin des forets". Έχει τιμηθεί με το βραβείο Roger Caillois για το σύνολο του έργου του. Υπήρξε επίσης κριτικός κινηματογράφου και σήμερα είναι σύμβουλος των εκδόσεων Gallimard και διευθυντής της "Nouvelle revue francaise".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
397
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.475 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση