Ο αστάθμητος παράγων στην ιστορία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο αστάθμητος παράγων στην ιστορία

Πώς η τύχη και η ανοησία άλλαξαν την ιστορία

Erik Durschmied

22.27€ -27% 16.26€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605362034

  • Κατηγορίες:

    Ιστορία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Ενάλιος

Από τον Δούρειο Ίππο και τον Τρωικό Πόλεμο έως και τον Πόλεμο του Κόλπου, η στρατιωτική ιστορία έχει σημαδευτεί από τον παράγοντα Τύχη αλλά επίσης και από λάθη, ανδραγαθήματα και ηρωισμούς. Ο Έρικ Ντούρσμιντ με αυτό το πραγματικά ευχάριστο βιβλίο μας δείχνει πως πολλές μάχες κρίθηκαν είτε από τα καπρίτσια του καιρού, είτε από τα καπρίτσια και την κακή ή καλή διάθεση του εκάστοτε στρατηγού. Κοντολογίς, στα μεγάλα ιστορικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την ανθρωπότητα, για την έκβαση μιας μάχης ή μιας πολιτικής σύγκρουσης παίζει πάντα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ο Αστάθμητος Παράγων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελένη Κεκροπούλου

Ελένη Κεκροπούλου (Επιμέλεια)

Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό της Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας που τα θεωρεί δεύτερη, αγαπημένη πατρίδα της. Σπούδασε Πολιτικές Επιστημές και Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών καθώς και ξένες γλώσσες. Επί δεκαοκτώ χρόνια υπήρξε μεταφράστρια λογοτεχνίας, έχουσα με τα φράσει από αγγλικά, γαλλλικά, ισπανικά, πορτοογαλικά και ιταλικά πάνω από διακόσια βιβλία, ενώ έχει μεταγράψει στην νεοελληνική έργα του Πλουτάρχου, του Παρμενίδη και του Πλάτωνα. Έχει βραβευθεί για την μετάφρασή της στο ποιητικό έργο του νομπελίστα Ντερεκ Γουόλκοτ "Όμηρος". Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Χαραλαμπάκο εδώ και εικοσιοκτώ (και πλέον) χρόνια και είναι μητέρα τριών παιδιών, του Παναγιώτη, της Νεφέλης και της Λήδας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το μυθιστόρημά της "Αγγέλικα η Μαντενούτα" που είναι η δραματική ζωή της Αγγέλικας Νίκλη, της μητέρας του Σολωμού. Τα τελευταία χρόνια, υπηρετεί τις Εκδόσεις Ενάλιος των οποίων είναι ιδρυτικό μέλος.

Γιώργος Κουσουνέλος

Γιώργος Κουσουνέλος (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Κουσουνέλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938, σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (Πρώην Ανωτάτη Εμπορική) και στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συνταξιούχος υποδιευθυντής της Εθνικής Τράπεζας και ασχολείται με την αθλητική δημοσιογραφία από τα φοιτητικά του χρόνια. Από το 1975 συνεργάζεται με διάφορους εκδοτικούς οίκους μεταφράζοντας και επιμελούμενος έργα ποικίλου περιεχομένου, ενώ παράλληλα έχει γράψει διάφορα αθλητικά βιβλία. Διαθέτει ένα τεράστιο παγκόσμιο αθλητικό αρχείο, είναι μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ) και έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Επίσης, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), που εδρεύει στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Erik Durschmied

Erik Durschmied (Συγγραφέας)

Ο Έρικ Ντούρσμιντ γεννήθηκε στη Βιέννη το 1930. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μετανάστευσε στον Καναδά. Υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής στην τηλεόραση του BBC και στο δίκτυο CBS. Κάλυψε σημαντικά γεγονότα σε όλον τον κόσμο: Βιετνάμ, Ιράν, Ιράκ, Μπέλφαστ, Βηρυτό, Χιλή, Κούβα και Αφγανιστάν, κερδίζοντας πολλά βραβεία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
473
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.569 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση