Ιβάν ο τρυφερός
zoom in
10.20€ -10% 9.18€
Τι θα φέρει πίσω στο παραμυθένιο παλάτι το γέλιο και την αγάπη; Μπορεί ένας τρανός τσάρος, όσο σοφός κι αν είναι, να παίρνει λάθος αποφάσεις; Αν άραγε η τύχη, πετώντας με νεραϊδένια φτερά, συντρέξει, μπορούν ακόμα και τα λάθη να φέρουν ευτυχία και σοφία; Αρκεί ένα γρήγορο σπαθί κι ένα κοφτερό μυαλό για να γίνει κάποιος βασιλιάς; Μήπως το ζυμωμένο με έγνοια ψωμί και το κεντημένο με αγάπη ρούχο, συντροφευμένα με καρτερία και τρυφερότητα, μπορούν να γίνουν ακαταμάχητα εφόδια που μπροστά τους υποχωρούν και τα πιο κακόβουλα μάγια; Τρομερός μέσα στην τρυφερότητά του, ο Ιβάν θα κερδίσει την αποδοχή και το σεβασμό, μιαν ανέλπιστη αγάπη, μια καινούρια πατρίδα και μιαν αναπάντεχη και... πεισματάρα κορόνα. Ο "Ιβάν ο τρυφερός", στη θεατρική του μορφή, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για παιδιά από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2004.
Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου

Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου (Συγγραφέας)

Η Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο, όπου και ζει με την οικογένειά της. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα, αρχαιολογία στα Γιάννενα και μετεκπαιδεύτηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται ως φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά, πολλά από τα οποία διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, ενώ το διήγημά της Η συνέντευξη βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος "Α. Σαμαράκης" το 2000. Για τη συγγραφή θεατρικών έργων για παιδιά έχει αποσπάσει Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2003 για το έργο της "ΝΙΝΙΑΝ: Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας" (1η παράσταση 15/12/2004 από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Λουίζας-Μαρίας Παπαδοπούλου) και Κρατικό Βραβείο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2004 για το έργο της "Ιβάν... ο Τρυφερός".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρίλη Ξένου

Μαρίλη Ξένου (Εικονογράφος)

Η Μαρίλη Ξένου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε στην Αγγλία και στη Βόρεια Ιρλανδία. Άρχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο μελετώντας Μοντεσοριανή Παιδαγωγική. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, συνέχισε να σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της στην Αθήνα, κάνοντας βιομηχανικό σχέδιο στη Σχολή Βακαλό και σκίτσο στη Σχολή Ορνεράκη. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός στο Kennedy House Montessori School στο Λονδίνο. Έχει εκθέσει έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο και μια κόρη.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
69
Διαστάσεις:
25χ17
Βάρος:
0.303 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση