Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση ενηλίκων
(Ανιχνεύοντας το πεδίο)
Συγγραφέας:   Αλέξης Κόκκος


Offer
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας, με βάση την πολυετή πείρα του στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, προσεγγίζει βασικά ζητήματα του πεδίου.
Στο πρώτο μέρος, αναλύονται αρχικά οι έννοιες της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, της Δια Βίου Μάθησης και της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Στη συνέχεια, σχολιάζονται οι κυριότερες θεωρητικές προσεγγίσεις του φαινομένου της ενήλικης μάθησης και διατυπώνονται οι προϋποθέσεις για την αποτελεσματική εκπαίδευση των ενηλίκων.
Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στην ελληνική πραγματικότητα. Διερευνάται η στάση των Ελλήνων απέναντι στις τυπικές και άτυπες μορφές εκπαίδευσης, παρουσιάζεται το εθνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών και εξετάζεται κατά πόσο η Εκπαίδευση Ενηλίκων μπορεί να αποτελέσει διακριτό επαγγελματικό πεδίο.

24χ17 εκ., 169 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Εκπαίδευση Ενηλίκων
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 374 (Εκπαίδευση ενηλίκων)
Άλλα πρόσωπα: Αλέξης Κόκκος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-375-850-1
ISBN (10ψήφιο): 960-375-850-7
Βάρος: 0.377 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
18.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξης Κόκκος είναι αναπληρωτής καθηγητής εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.Το επιστημονικό και διδακτικό έργο του επικεντρώνεται στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ιδιαίτερα ασχολείται με τις διεργασίες μάθησης των ενηλίκων και τις εκπαιδευτικές μεθόδους που αντιστοιχούν σε αυτές. Από το 1982 έως το 1987 πρωτοστάτησε στη δημιουργία του θεσμού της Λαϊκής Επιμόρφωσης, έχοντας ρόλο Ειδικού Συμβούλου στο Υπουργείο Παιδείας. Το 1988- 1990 ανέλαβε την ευθύνη της επιμόρφωσης δημάρχων στο πλαίσιο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Από το 1991 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την εκπαίδευση των εκπαιδευτών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και από το 1998 έως το 2001 συντόνισε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών από Απόσταση της ΄Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Το 1995-1997 διετέλεσε Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ). Το 1997 εντάχθηκε στην ιδρυτική επιστημονική ομάδα του ΕΑΠ. Εκεί συντόνισε το έργο της διαμόρφωσης διδακτικού υλικού για τα προγράμματα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών και σήμερα διευθύνει τη Μονάδα Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης. Το συγγραφικό έργο του περιλαμβάνει κυρίως τα βιβλία: - "Αξιολόγηση του προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος", ΕΤΕ, 1995, - "Ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Σχέσεις διδασκόντων-διδασκομένων", ΕΑΠ, 1998, - "Εκπαίδευση Ενηλίκων: το πεδίο, οι αρχές μάθησης, οι συντελεστές", ΕΑΠ, 1999, - "Εκπαίδευση Ενηλίκων: θεωρητικό πλαίσιο και προϋποθέσεις μάθησης", ΕΑΠ, 2004, - "Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εκπαιδευτικές Μέθοδοι", ΕΑΠ, 2004. Πολλά άρθρα του δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είναι πρόεδρος της Επιστημονικής ΄Ενωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.