Το τίμημα της πολιτικής
zoom in
17.00€ -10% 15.30€

Κομβικό σημείο της προσωπικής διαδρομής του συγγραφέα είναι το τίμημα της πολιτικής. Οι σελίδες του βιβλίου προσφέρουν στον αναγνώστη ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μνήμη από τη ζοφερή εποχή του εμφυλίου πολέμου ως τις μέρες μας.
Παράλληλα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες και στοιχεία για τον αντιδικτατορικό αγώνα των Ελλήνων στη Σουηδία, για τα βιώματά του από τη γόνιμη θητεία του στην πολιτική μας ζωή μετά την πτώση της δικτατορίας, καθώς και σκέψεις για τις προϋποθέσεις και την προοπτική της συμμετοχικής δημοκρατίας στη νέα εποχή.

Γεώργιος Ολ. Αναστασιάδης

Γεώργιος Ολ. Αναστασιάδης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Γιώργος Ολ. Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1944 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας. Στο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του ξεχωριστή θέση κατέχουν τα θέματα και οι πηγές της νεότερης ιστορίας και της "μικροϊστορίας" της πόλης και η διαρκής ανίχνευση και αξιοποίηση του ιστορικού υλικού που περιέχουν οι παλιές εφημερίδες και η λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης.

Δήμος Λ. Παπαδημητρίου

Δήμος Λ. Παπαδημητρίου (Συγγραφέας)

Ο Δήμος Λ. Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1943 στα Γιαννιτσά. Είναι παντρεμένος με την Πηνελόπη Αντωνίου και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μετά το γυμνάσιο διαπιστώνει ότι είναι ανέφικτο να σπουδάσει, λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων, και αφού εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, μεταναστεύει το 1965 στη Σουηδία. Εκεί σπούδασε ιστορικές και κοινωνικές επιστήμες και είναι πτυχιούχος του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός, διδάσκοντας ιστορία και "κοινωνιογνωσία" στα ελληνόπουλα των σουηδικών σχολείων της Στοκχόλμης. Συμμετείχε ενεργά στον αγώνα εναντίον της δικτατορίας μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ. Μετά την πτώση του χουντικού καθεστώτος επέστρεψε στην Ελλάδα. Εκλέχθηκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πέλλα, στις εκλογές 1977, 1981 και 1985. Διετέλεσε υφυπουργός παιδείας το 1987. Όταν το ΠΑΣΟΚ επανήλθε στη διακυβέρνηση της Χώρας, το 1993, τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού διευθυντή στον Οργανισμό Ύδρευσης Θεσσαλονίκης (1994-1998). Σήμερα συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
361
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.557 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση