Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφημεριδογραφία της Θεσσαλονίκης
(Συμβολή στην ιστορία του Τύπου: 1923-1941)
Συγγραφέας:   Μανώλης Κανδυλάκης


Εφημεριδογραφία της Θεσσαλονίκης
Στην περίοδο που αρχίζει με τη λήξη του πολέμου στη Μικρά Ασία (1922) και διαρκεί μέχρι τη λήξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου (1941) σημειώθηκε ραγδαία εξέλιξη τόσο στον Ελληνικό όσο και στον Παγκόσμιο Τύπο.
Στις δύο αυτές δεκαετίες έχουμε μια σημαντική ακμή των εφημερίδων, που αφού ανακόπηκε στη δεκαετία του Πολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου, οδήγησε μετά τις εφημερίδες σε εκσυγχρονισμό και γιγαντισμό.
Η περίοδος του Μεσοπολέμου συμβαδίζει με την πρόοδο της τεχνολογίας και τη γενίκευση της χρησιμοποιήσεως στην Ελλάδα της λινοτυπίας και των κυλινδρικών πιεστηρίων και με την επανάσταση στα μέσα της επικοινωνίας, που οδηγούν σε νέα παγκόσμια μορφή στην εμφάνιση και το περιεχόμενο των εφημερίδων. Παράλληλα οι εκδοτικές εφημεριδιακές επιχειρήσεις γιγαντώνονται και αρχίζει στη Θεσσαλονίκη, (όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα), ένας σκληρός ανταγωνισμός που πέρα από την ποιότητα του εντύπου, την εγκυρότητα και την ειδησεογραφική πληρότητα οδηγεί στην εξόντωση των λιγότερο ισχυρών και όχι καλά οργανωμένων εφημερίδων.
[...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)

21χ14 εκ., 662 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ιστορία και Πολιτισμός
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 3
Ταξινόμιση DDC: 079.495 69 (Θεσσαλονίκη - Τύπος - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Γεώργιος Ολ. Αναστασιάδης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-12-1386-6
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1386-4
Βάρος: 0.793 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κανδυλάκης, Μανώλης
Ο Μανώλης Κονδυλάκης γεννήθηκε, σπούδασε και εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημοσιογράφος, μελετητής της Ιστορίας και δίδαξε επί 20 χρόνια μαθήματα δημοσιογραφίας. Οι έρευνές του περιστρέφονται σε θέματα Ιστορίας της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Πήρε μέρος σε επιστημονικά συνέδρια με πρωτότυπες ανακοινώσεις για τον Τύπο, ενώ δημοσίευσε σε περιοδικά και εφημερίδες διάφορα σχετικά μελετήματα και κυκλοφόρησαν σε βιβλία τα δημοσιογραφικά του μαθήματα. Το υλικό για την "Εφημεριδογραφία της Θεσσαλονίκης" άρχισε να συγκεντρώνεται πριν από 15 χρόνια, με έρευνες κυρίως εκτός της Θεσσαλονίκης, ταξινομείται δε για να καλύψει την περίοδο μέχρι τη σημερινή εποχή. Ο Α΄ τόμος της "Εφημεριδογραφίας της Θεσσαλονίκης - Τουρκοκρατία" τιμήθηκε με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Για τους τρεις τόμους της "Εφημεριδογραφίας της Θεσσαλονίκης" τιμήθηκε το 2004 με το χάλκινο "Μετάλλιο της Πόλης" από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.