Πλάθοντας τη ζωή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πλάθοντας τη ζωή

Η σύγχονη κεραμεική στο σχολείο και στη ζωή

Ελένη Κουσίδου

Τα παιδιά όταν παίζουν δημιουργούν. Στο παιχνίδι κρύβεται η έκπληξη για την καινούργια συνέχεια... Αυτή τη συνέχεια την προσφέρει με τον καλύτερο τρόπο, ο πηλός.
Το υλικό, μας το προσφέρει άφθονο η γη. Η χρήση χάνεται στο χρόνο πίσω μας. Η χρησιμότητα είναι τεράστια στην πορεία του ανθρώπου. Η τέχνη μας χαρίζει αριστουργήματα.
Ο πηλός και η κεραμεική τέχνη όταν εντάσεται στην εκπαιδευτική διαδικάσία προσφέρει γνώση, χαρά, λύτρωση, δημιουργία. Τα παιδικά δάκτυλα ανακαλύπτουν την αλήθεια του μύθου της ζωής που είναι κρυμένη στον πηλό.

Χρήστος Κάσσαρης (Επιμέλεια)


Ελένη Κουσίδου

Ελένη Κουσίδου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Κουσίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Αγγλία στο Cheisea Scholl of Art, με υποτροφία του ΕΟΜΕΧ. Εργάστηκε στη Σχολή Αμαρουσίου Μαθητείας, Τεχνικός Ειδικής Αγωγής στην κεραμεική στο σχολείου του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής, στο Εργαστήρι Κεραμεικής και Βιοτεχνικής Δραστηριότητας κ.α. Συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό (Γαλλία, Γιουκοσλαβία) σε Πανελλήνιες καθώς και σε εκθέσεις Λαϊκής Τέχνης. Δημοσίευσε και μετέφρασε άρθα και μελέτες για την κεραμεική τέχνη. Έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης σε ιδιωτικές συλλογές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
77
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.138 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση