Το αστέρι στάθηκε στη Βηθλεέμ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το αστέρι στάθηκε στη Βηθλεέμ

παραδόσεις και έθιμα των Χριστουγέννων

Ευγενία Περιορή

Εκείνη τη μυστηριακή ώρα, την ώρα που γεννιέται ο Χριστός, το τζάκι του αγροτόσπιτου γίνεται ιερός βωμός, Μαντείο Δελφικό, μαντείο αγάπης και Πόθων.
Ερωτήματα που μένουν αναπάντητα όλο το χρόνο, ακούνε την απόκριση, εκείνη την ώρα τη μυστηριακή.
Την ώρα που γεννιέται ο Χριστός -λέει ο λαός μας- η νύχτα γίνεται μέρα και ανθίζει ο ξερός βασιλικός μέσα στο κανάτι.
Αν ανθίσει η αγάπη στων ανθρώπων τις καρδιές, σαν τον ξερό βασιλικό, τότε ο κόσμος θα ζήσει ευτυχισμένος, πάνω στον πλανήτη μας, που αιματοβάφεται.
Σαλόμ!... Ειρήνη υμίν!...

Ελένη Τσακμάκη (Εικονογράφος)


Ευγενία Περιορή

Ευγενία Περιορή (Συγγραφέας)

Η Ευγενία Περιορή σπούδασε αρχαιολογία, θέατρο και σκηνοθεσία. Συνεργάστηκε με τον Μάνο Κατράκη στο Λαϊκό Θέατρο, ερμηνεύοντας ρόλους σε διάφορα έργα. Αργότερα εγκατέλειψε το θέατρο και ξεκίνησε μια έρευνα σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Περπάτησε την ελληνική γη από το βορειότερο ως το νοτιότερο άκρο της. Κατέγραψε με την κινηματογραφική κάμερα όλες τις αρχαιότητες, όλα τα μουσεία, όλους τους ιστορικούς τόπους και τα βυζαντινά μνημεία. Μίλησε με τους απλούς ανθρώπους του τόπου μας, κατέγραψε θρύλους και παραδόσεις, ήθη και έθιμα, όπως εκείνη τα είδε και θησαύρισε τη σοφία του λαού μας. Τη γνώση αυτή τη μετέφερε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Δουλεύοντας ακατάπαυστα για πάνω από 40 χρόνια, έγραψε και σκηνοθέτησε συνολικά 2.324 θεατρόμορφες ραδιοφωνικές εκπομπές, στις οποίες τους ρόλους ερμήνευσαν μεγάλοι ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου. Έγραψε επίσης και σκηνοθέτησε πέντε θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο, ενώ για την τηλεόραση έκανε 496 κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ. Η σειρά, όμως, με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα, που κράτησε 7 χρόνια και μεταδόθηκε σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, ήταν η "Ελληνική Μυθολογία". Η Ευγενία Περιορή διακρίθηκε και βραβεύτηκε για πολλά από τα ντοκιμαντέρ και τις ραδιοφωνικές εκπομπές της, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
125
Διαστάσεις:
21x21
Βάρος:
0.605 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση