Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η συγκρότηση της βαλκανικής περιφέρειας στην περίοδο 1990-1999 και ο ρόλος της Ελλάδας
Συγγραφέας:   Μιλτιάδης, Ι. Κήπας


Offer
Η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 1995 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2000. Σκοπός της ήταν να διερευνήσει το διεθνές οικονομικό περιβάλλον της νέας εποχής και το ρόλο της Ελλάδας στο διεθνή ανταγωνιστικό πολιτικοοικονομικό στίβο. Έγινε προσπάθεια να κατανοηθούν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα και με την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυνατότητες να ανταποκριθεί σ΄ αυτές, αλλά και στη δυναμική των διεθνών οικονομικών συνθηκών. Αυτή η περίδος συμπίπτει με την κατάρρευση του λεγόμενου "υπαρκτού σοσιαλισμού" που πραγματοποιήθηκε το 1989, ο οποίος συμπεριλάμβανε και τις βαλκανικές χώρες, πλην φυσικά της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η βαλκανική περιφέρεια θεωρείται μια ζωτική γεωπολιτική και γεωφυσική περιοχή με στρατηγική σημασία για τις μεγάλες δυνάμεις που κυριαρχούν στον κόσμο. Η μετάβαση των βαλκανικών χωρών στην οικονομία της αγοράς, δημιουργούσε νέες αγορές, όπως και νέες δυνατότητες για εκείνους που θα ήθελαν να επενδύσουν σε παρθένα οικονομικά εδάφη. Σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και στο πλαίσιο της πορείας αναδιάρθρωσής της από το 1987 και μετά, η νοτιοανατολική Ευρώπη παίζει το ρόλο εκείνο, στο πλαίσιο του οποίου οι αγορές της αποτελούν πεδίο εφαρμογής για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στην εποχή που έρχεται. Το παρθένο έδαφος, η γειτνίαση, η συγγενής πολιτιστική παράδοση και οι κίνδυνοι που εμπεριέχουν για τους ξένους επενδυτές οι επενδύσεις στις αγορές της, αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες επιχειρηματίες.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 589 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330.4 (Οικονομία - Ευρώπη), 949.6 (Βαλκανική Χερσόνησος - Ιστορία), 338.949 5 (Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάς), 330.495 (Οικονομία - Ελλάς), 327.496 (Βαλκανική Χερσόνησος - Σχέσεις - Ευρωπαϊκή Ένωση)
ISBN: 978-960-02-1875-6
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1875-7
Βάρος: 1.128 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
37.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κήπας, Μιλτιάδης, Ι.
Ο Μιλτιάδης Ιω. Κήπας γεννήθηκε στο Τύρναβο. Σπούδασε οικονομικά, φιλοσοφία, κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο. Είναι διδάκτορας οικονομικών και κοινωνικών επιστημών. Διδάσκει στο τμήμα κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Πεδίο ερευνών του είναι η παγκοσμιοποίηση και ο τρίτος κόσμος, η κοινωνιολογία της ανάπτυξης, ο κοινωνικοοικονομικός μετασχηματισμός της χώρας του πρώην "υπαρκτού σοσιαλισμού" και η μετάβασή τους στην οικονομία της αγοράς, ο ρόλος της Ελλάδας στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας και ειδικά στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.