Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο δήμαρχος
(Ο δήμαρχος ως αιρετός ηγέτης)

Offer
Η δημόσια εικόνα των δημάρχων στην χώρα μας χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις. Αν και πολλοί ενοχλούνται από την αυξανόμενη δημαρχιακή ισχύ, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ιδιαίτερα τον διαμεσολαβητικό ρόλο και την οικειότητα του δημαρχιακού γραφείου. Μολονότι βρίσκονται από καιρό στο στόχαστρο της δημόσιας κριτικής και εισπράττουν σημαντικό μερίδιο της κοινωνικής δυσαρέσκειας, οι δήμαρχοι εξακολουθούν να αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες των πολιτικών ηγετών.
Ποιοι είναι λοιπόν, αυτοί οι δήμαρχοι; Πώς στρατολογούνται και ποιες σταδιοδρομίες ακολουθούν; Με ποιους συμμαχούν και από ποιους εμποδίζονται; Ποιες είναι οι απόψεις τους για τις τοπικές κοινωνίες, την δημόσια διοίκηση, τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα; Ποιες είναι οι σημαντικότερες λειτουργίες της δημαρχίας στην πράξη; Τι σημαίνει και πως αναπτύσσεται η πολιτική ηγεσία στους δήμους;
Ο συγγραφέας αξιοποιεί τη διεθνή επιστημονική συζήτηση, αλλά και τα πλούσια ευρήματα μιας πρόσφατης συγκριτικής έρευνας για την τοπική πολιτική ηγεσία σε δεκαεπτά ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να αναδείξει τα πρόσωπα, το περιεχόμενο, τον τρόπο λειτουργίας και τη σημασία του δημαρχιακού θεσμού για το πολιτικο-διοικητικό μας σύστημα.

21χ14 εκ., 479 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
ISBN Set: 960-02-1879-Χ
ISBN13 Set: 978-960-02-1879-4
Ταξινόμιση DDC: 352 (Τοπική αυτοδιοίκηση)
ISBN: 978-960-02-1880-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1880-3
Βάρος: 0.701 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
32.49
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.79
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος - Κομνηνός Χλέπας γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε νομικά. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία (Διδάκτορας Νομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βρέμης). Από το 1993 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής με αντικείμενο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Διοίκηση. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η προστασία του περιβάλλοντος, το δημόσιο δίκαιο και η δημόσια διοίκηση, η πολιτική και η διοικητική ηγεσία κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.