Το γκαράζ του Χέμινγουεϊ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το γκαράζ του Χέμινγουεϊ

Απόκρυφες ιστορίες

Mark Axelrod

14.20€ -10% 12.78€

Αν η τέχνη αντέγραφε τη ζωή, θα έμοιαζε με το Γκαράζ του Χέμινγουεϊ. Για να μας ξεναγήσει στα απόκρυφα της κουλτούρας, ο Μαρκ Άξελροντ χτένισε Ευρώπη και Αμερικές, φωτογραφίζοντας προϊόντα και επιχειρήσεις που φέρουν τα μεγάλα ονόματα του Δυτικού Πολιτισμού και στη συνέχεια εξιστόρησε τα άγνωστα σχεδόν γυρίσματα της μοίρας που ανάγκασαν αθάνατα πνεύματα να ασχοληθούν με τα γήινα πράγματα.
Ο Άξελροντ επανασυνδέει τη σύγχρονη πραγματικότητα με μια ονειρική κληρονομιά που φαντάζει μεγαλειώδης στο παρελθόν της. Με τα ντοκουμέντα και τις επινοήσεις του σαρκάζει και υπονομεύει την τέχνη του επιχειρείν και δημιουργεί ένα λογοτεχνικό λαβύρινθο που παραπέμπει στις καλύτερες σελίδες του μαγικού ρεαλισμού.
Μάθετε την ανείπωτη ιστορία που κρύβεται πίσω από τις πατάτες του Βαν Γκογκ, την οδοντόπαστα Ρέμπραντ και τις τσάντες Λοτρέκ. Απολαύστε μια Pollo la Strada στο εστιατόριο του Φελίνι και μάθετε για τα "κρυμμένα χρόνια του Ιησού" στην ταβέρνα "Το κουτούκι του Ιησού". Για όσους θρηνούν την εκπόρνευση της κουλτούρας μας, το "Γκαράζ του Χέμινγουεϊ" αποτελεί μια τρανή απόδειξη ότι η τέχνη εξακολουθεί να ζει.

Παντελής Ανδρικόπουλος (Μεταφραστής)


Mark Axelrod

Mark Axelrod (Συγγραφέας)

Ο Μαρκ Άξελροντ είναι καθηγητής Αγγλικής και Συγκριτικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Τσάπμαν, και διευθυντής του Κέντρου Δημιουργικής Γραφής Τζον Φάουλς. Έχει τιμηθεί δύο φορές με τον τίτλο του Πανεπιστημιακού Εταίρου Leverhulme του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Δημιουργική Γραφή, και τρεις φορές με το Εθνικό Βραβείο Συγγραφής της Alliance Francais. Έχει δημοσιεύσει τέσσερα μυθιστορήματα, μια συλλογή διηγημάτων και τρία βιβλία κριτικής. Είναι επίσης σεναριογράφος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
222
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.324 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση