Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βίβλος περί παραμυθίας της φιλοσοφίας
(Edition critique du texte Grec avec une introduction, le texte latin, les scholies et des index par Manolis Papathomopoulos)

Βίβλος περί παραμυθίας της φιλοσοφίας

The series "Philosophi Byzantini" is published by the Academy of Athens under the auspices of the International Union of Academies and the supervison of an international commitee (L. Benakis, R. Browing, H. Hunger, C. A. Trypanis, G. Verbeke, D. Zakynthinos). Director of the series is Dr. Linos Benakis.Σημείωση: Τρίγλωσση έκδοση: εισαγωγή και κριτικά σχόλια στα γαλλικά. Περιέχεται το πρωτότυπο κείμενο στα λατινικά και η ελληνική μετάφραση του βυζαντινού φιλοσόφου. Συνέκδοση: Librairie J. Vrin, Paris, Editions Ousia, Bruxelles.

24χ17 εκ., 162 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Ονομασία σειράς: Corpus Philosophorum Medii Aevi: Βυζαντινοί Φιλόσοφοι - Philosophi Byzantini
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 870 (Λατινική γραμματεία), 189 (Φιλοσοφία, Βυζαντινή)
Άλλα πρόσωπα: Μανόλης Παπαθωμόπουλος (Επιμελητής) , Μάξιμος Πλανούδης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-7099-70-9
ISBN (10ψήφιο): 960-7099-70-2
Βάρος: 0.807 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1999
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Boethius, Anicius Manlius Torquatus Severinus
Ο Ανίκιος Μάνλιος Σεβερίνος Βοήθιος (περ. 480-524 μ.Χ.), από γνωστή ρωμαϊκή οικογένεια της Πραινεστού, γνώρισε νέος την κλασική (ελληνική και λατινική) παράδοση. Παντρεύτηκε τη δισέγγονη του Κ. Αυρηλίου Συμμάχου και απέκτησε δύο γιους, που το 522 έγιναν ύπατοι. Ήταν και ο ίδιος γιος υπάτου (487) και το 510 χρημάτισε ύπατος. Το 515, ευνοημένος από τον Οστρογότθο βασιλιά της Ιταλίας Θεοδώριχο, ανέλαβε το ανώτατο αξίωμα του magister officiorum. Το 523 όμως υπερασπίστηκε τον φίλο του Αλβίνο, που κατηγορήθηκε ενώπιον της Συγκλήτου ότι συνεργαζόταν με το Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστίνο κατά του Θεοδώριχου. Θεωρήθηκε και ο ίδιος ένοχος της συνωμοσίας αυτής και φυλακίστηκε στην Παβία, μακριά από την οικογένειά του και τη βιβλιοθήκη του, όπου και εκτελέστηκε τον επόμενο χρόνο. Στη φυλακή έγραψε το έργο του "Παραμυθία της φιλοσοφίας", το περισσότερο μεταφρασμένο αρχαίο έργο μετά τη Βίβλο. Η καθολική εκκλησία τον ανακήρυξε άγιο με το όνομα του Σεβερίνου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.