Φεγγάρια άλλης γης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φεγγάρια άλλης γης

Μυθιστόρημα

Αντρέας Κατσικόπουλος

12.74€ -10% 11.47€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608365346

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Ταξιδευτής

Με κλειστά παράθυρα στο τώρα κι ολάνοιχτες πόρτες, καρδιές και αγκαλιές στο χτες, μαζεύουν και απλώνουν τη ζωή τους. Όπου τους βράχηκε, κοντοστέκονται κομμάτι, την προσμένουν να στεγνώσει στον ήλιο του μεσημεριού. Όπου ένα δάκρυ, το φυσάνε κι έφυγε. Όπου ένας λυγμός, τον σκεπάζουν να μην ακούγεται. Όπου ένα τριαντάφυλλο, σκύβουν και το μυρίζουν. Όπου ένα μπουμπούκι, το καρτεράνε για ν` ανθίσει. Όπου μια υπόσχεση, κρατάνε την αναπνοή τους ώσπου να σιγουρευτούνε πως κρατήθηκε.
Κρατήθηκαν στο κύμα, τον άνεμο, το βοριά, και επέζησαν! Άντεξαν στην πλημμύρα, την παγωνιά, την ξηρασία, και επέζησαν! Φυλάχτηκαν απ` τον κεραυνό· δεν έμειναν ώρα στη βροχή. Άναψαν το κερί τους στο σκοτάδι είδαν, δε σκουντούφλησαν, δεν έπεσαν, δε μάτωσαν. Επέζησαν! Κράτησαν όλους τους φίλους. Έκαναν και τον εχθρό τους φίλο. Άγνωστος δεν τους έριξε κανείς. Επέζησαν!
Τώρα τις μέρες τους κρατούν στητές· τις νύχτες τους παίζουν στα ζάρια και μετρούν και υπολογίζουν -προσθέτουν, αφαιρούν- για να δουν πώς έζησαν.

Αντρέας Κατσικόπουλος

Αντρέας Κατσικόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Αντρέας Κατσικόπουλος γεννήθηκε το 1951 στο Σκεπαστό Καλαβρύτων. Σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και από το 1979 διδάσκει Μουσική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 1992 έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Μιας τελείας όνειρα", ενώ το επόμενο "Δεσμώτες των ειδώλων" (εκδόσεις Cosmosware, 1996) τιμήθηκε με βραβείο και χρυσό μετάλλιο από την Ακαδημία Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Wuppertal Γερμανίας (1997). Έχει γράψει δύο μουσικά θεατρικά έργα "Μετέωροι σε δυο αιώνες" (1997) και "Όχι άλλο ρέκβιεμ για τη γη" (1999), τα οποία ανέβασε με τους μαθητές του στο 1ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής. Από το 1994 συμμετέχει στη συντακτική ομάδα της τοπικής εφημερίδας της Αγίας Παρασκευής "Περισκόπηση".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
311
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.46 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση