Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αισθητικά προβλήματα από ενδοκρινολογικά νοσήματα
Συγγραφέας:   Ιωάννα Γκρεκ


Αισθητικά προβλήματα από ενδοκρινολογικά νοσήματα
Ορισμένα από τα συνήθη αισθητικά προβλήματα (δερματικές ραβδώσεις, παθολογική τριχοφυΐα, ακμή, διαταραχές βάρους κ.ά.) μπορούν να θεωρηθούν ως μηνύματα διαταραχής της υγείας όχι μόνο του δέρματος, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού, με μεγάλη διαγνωστική αξία. Η αποκωδικοποίησή τους μπορεί να συμβάλει στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση υποκρυπτόμενης ενδοκρινολογικής ή άλλης νόσου.
Στην κατεύθυνση αυτή, καθοριστικός μπορεί να είναι ο ρόλος του αισθητικού, ο οποίος οφείλει να κατέχει στοιχειώδεις γνώσεις Ιατρικής, αλλά και να παρακολουθεί αδιάλειπτα τη ραγδαία πρόοδο που σημειώνεται κατά τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Αισθητικής και Κοσμητολογίας.
Το βιβλίο αυτό συνοψίζει τη σύγχρονη γνώση του χώρου, αναλύοντας τις βαθύτερες αιτίες των διαφόρων αισθητικών προβλημάτων που εμφανίζονται στο δέρμα, οι οποίες μπορούν να αποδοθούν σε διαταραγμένη σχέση με το περιβάλλον, σε ύπαρξη εσωτερικής νόσου, σε αντίδραση σε κάποια κοσμητική ή φαρμακευτική αγωγή, σε κληρονομική προδιάθεση ή διαταραχή ή τέλος, στην παρουσία κάποιας ενδοκρινοπάθειας.


Σημείωση: Από την Ενδοκρινολογική Κλινική του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά "Μεταξά"

24χ17 εκ., 240 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.4 (Ενδοκρινολογία )
ISBN: 978-960-8071-83-4
ISBN (10ψήφιο): 960-8071-83-6
Βάρος: 0.594 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γκρεκ, Ιωάννα
Η Ιωάννα Γκρεκ είναι Επίκουρη Καθηγήτρια της Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών (1992). Από την ίδρυση του τμήματος (1979) διδάσκει σε αυτό ως έκτακτη καθηγήτρια (1979-1984) και ως Καθηγήτρια Εφαρμογών (1984-1992). Παράλληλα, από το 1985 είναι επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα αισθητικής στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Νοσοκομείου "Μεταξά". Έχει εξειδικευθεί στο αντικείμενο "Αισθητικά προβλήματα από Ενδοκρινολογικά Νοσήματα - Ορμονικές Διαταραχές". Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια Δερματολογίας και Αισθητικής κ.ά. Έχει γράψει δέκα διδακτικά βιβλία και φακέλους διδακτικών σημειώσεων, ενώ επιστημονικά της δημοσιεύματα έχουν συμπεριληφθεί σε ειδικά επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.