Ο άνθρωπος της Λευκάδας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο άνθρωπος της Λευκάδας

Μυθιστόρημα

Hammond Innes

19.68€ -27% 14.37€

Ο «Άνθρωπος της Λευκάδας» είναι ένα μυθιστόρημα καταιγιστικής περιπέτειας, το οποίο εκτυλίσσεται στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’60, με κεντρικό ήρωα έναν καπετάνιο του Εμπορικού Ναυτικού, είκοσι επτά χρονών, που άθελά του έχει διαπράξει έναν φόνο και αναγκάζεται να μπλέξει με τον υπόκοσμο. Με ένα νοικιασμένο σκάφος οργώνει το Αιγαίο και συνεργάζεται με Τούρκους αρχαιοκάπηλους. Παράλληλα αναζητάει τον πατέρα του, μανιώδη παλαιοντολόγο, - με τον οποίο οι σχέσεις τους κάθε άλλο παρά αρμονικές είναι - που έχει εξαφανιστεί κάπου μεταξύ Ηπείρου και Λευκάδας ψάχνοντας για τα ίχνη των πρωτόγονων προγόνων μας.
Φόνοι, έρωτες, βία, γενναιότητα, ανταγωνισμοί και ίντριγκες μεταξύ εκπροσώπων και διασημοτήτων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας δεν αφήνουν τον αναγνώστη να πάρει ανάσα πριν διαβάσει την τελευταία σελίδα του βιβλίου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Hammond Innes

Hammond Innes (Συγγραφέας)

0 Hammond lnnes γεννήθηκε στο Sussex το 1913. Έχει γράψει τριάντα διεθνή best sellers.΄Exει επίσης γράψει μια επιβλητική ιστορία για τους Conquistadors (Ισπανούς κατακτητές), δύο βιβλία από τα ταξίδια του στον κόσμο με το ιστιοπλοϊκό σκάφος του και ένα εικονογραφημένο βιβλίο για την Ανατολική Αγγλία. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, με βιβλία σαν τα "The lonely skier", "Campbell΄s kingdom", The white south" και "The wreck of the Mary Deare", όλα γυρισμένα σε ταινία, απέκτησε διεθνή φήμη. 0 lnnes ερευνούσε σε βάθος το υλικό που χρησιμοποιούσε για τις περιπέτειές του. Αν έγραφε για υποθαλάσσιες πετρελαιοπηγές τότε περνούσε αρκετό χρόνο σε αυτές. Αν πάλι έγραφε για την Ανταρκτική τότε έμενε για ορισμένο χρονικό διάστημα στον παγωμένο Νότιο Πόλο. Διήγε λοιπόν έναν μάλλον περιπετειώδη βίο. 0 συγγραφέας και η γυναίκα του, Dorothy, ήταν γενναίοι θαλασσοπόροι και τολμούσαν να καλύψουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις απ΄ ό,τι οι περισσότεροι ιστιοπλόοι. Για τη συγγραφή του "Mary Deare" έλαβαν μέρος σε ναυτικούς αγώνες και εξερεύνησαν μαζί τις ακτές της Ευρώπης από τη Νορβηγία μέχρι την Τουρκία. Πέθανε το 1998.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αριστείδης Δελαγραμμάτικας (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
464
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.685 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση