Ερατεινή Θεσσαλονίκη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ερατεινή Θεσσαλονίκη

Ποίηση

Νίκος Α. Τέντας

12.61€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606601101

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2004

  • Εκδότης

    Ερωδιός

[...] Πόλη και ελεύθεροι πολίτες, προχωρούμε για το καλό προς το κάλυτερο, όσο η ομορφιά αγγίζει την ψυχή μας. Γι` αυτό στη Θεσσανολίκη, μυστική νύμφη του Θερμαϊκού, τιμούμε όλους τους εμπνευσμένους, με τη δέουσα αναγνώριση.
Η "Ερατεινή Θεσσαλονίκη" του συμπολίτη μας ποιητή Νίκου Α. Τέντα, είναι μια αριστοτεχνική λυρική σύνθεση για τον τόπο μας, τους ανθρώπους και τους επισκέπτες του, η οποία θέλγει και γοητεύει με την εναρμόνια δόμηση διαχρονικού λόγου.
Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος

Νίκος Α. Τέντας

Νίκος Α. Τέντας (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Α. Τέντας, απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, δημόσια διοίκηση, δημόσιες σχέσεις και νομικά. Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών. Βασικό στέλεχος των περιοδικών "Ηπειρωτική Εστία Ιωαννίνων" και "Ιλισός Αθηνών", συνεργάστηκε με τις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης "Μακεδονία" και "Ελληνικός Βορράς". Είναι υπεύθυνος έκδοσης του λογοτεχνικού περιοδικού "Ηπειρωτικά Γράμματα", ως πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ηπείρου. Έγραψε πέντε ποιητικές συλλογές, δύο μελέτες, οχτώ κριτικά δοκίμια και διήγημα. Μετέφρασε Αλβανούς, Ρουμάνους, Ιταλούς, Καναδούς, Αυστραλούς ποιητές. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
159
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.246 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση