Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιβάλλον, επιστήμη και εκπαίδευση

Περιβάλλον, επιστήμη και εκπαίδευση
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στο Φυσικό Περιβάλλον και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα στην αυγή του 21ου αιώνα και τα οποία προβάλλουν ως απειλή για κάθε μορφή ζωής πάνω στον πλανήτη. Η προσέγγιση βασίζεται σε δύο άξονες: στην επιστήμη και στην εκπαίδευση. Δεν μπορεί να υπάρξει εκπαίδευση για το περιβάλλον χωρίς κατανόηση και γνώση. Δηλαδή χωρίς την κατανόηση και τη γνώση των φυσικών φαινομένων και των διαδικασιών που βρίσκονται πίσω από τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Οικολογικά συνειδητοποιημένος πολίτης είναι ο πολίτης που κατανοεί, που έχει γνώση.
Η γνώση του μέλλοντος δεν είναι κατακερματισμένη και επιμέρους αλλά ολιστική και συνθετική. Η επιστήμη γίνεται διαδικασία σύνθεσης και όχι αναγωγής. Αποβάλλει τις θετικιστικές της δεσμεύσεις και αναζητά την πολλαπλότητα των προσεγγίσεων, την αισθητική, τις ηθικές και κοινωνικές αξίες. Η μελέτη του Περιβάλλοντος αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία γεννιέται η γνώση του μέλλοντος.
Το βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές που στο μέλλον θα διδάξουν το ίδιο ή συναφή γνωστικά αντικείμενα, στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και στους οικολογικά ευαισθητοποιημένους πολίτες που αποζητούν μια ειδική γνώση και εις βάθος κατανόηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.
[...]

29χ21 εκ., 304 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημολογία και Διδακτική των Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 333.7 (Περιβάλλον), 372.357 (Περιβαλλοντική εκπαίδευση), 363.7 (Περιβαλλοντική πολιτική)
Άλλα πρόσωπα: Ευγενία Γ. Κολέζα (Υπεύθυνος Σειράς) , Κωνσταντίνος Δ. Σκορδούλης (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-7901-56-9
ISBN (10ψήφιο): 960-7901-56-8
Βάρος: 1.095 κιλά
Εκδότης: Leader Books
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κωνσταντίνος Σκορδούλης είναι καθηγητής της Φυσικής και Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει το μάθημα "Επιστημολογία Φυσικών Επιστημών: Βασικές Έννοιες και Θεωρίες της Φυσικής" σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Σπούδασε Φυσικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στο Καντέρμπουρι και εργάστηκε ως Επισκέπτης Ερευνητής στην Οξφόρδη, την Ιένα και το Γκρόνινγκεν. Είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ιστορίας των Επιστημών στο Παρίσι.

Η Μαρία Σωτηράκου πήρε πτυχίο από το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό δίπλωμα Φυσικές Επιστήμες στην Εκπαίδευση από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικό με θέμα "Μέθοδοι Περιβαλλοντικής Παιδείας" από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Υπηρετεί στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει το μάθημα της Οικολογίας στο Μαράσλειο Διδασκαλείο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.