Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα παράγωγα προϊόντα και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παραγώγων
Συγγραφέας:   Παναγιώτης Αλεξάκης


Τα παράγωγα προϊόντα και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παραγώγων
Τα χρηματιστηριακά προϊόντα έχουν παρουσιάσει πολύ μεγάλη ανάπτυξη κατά τα τελευταία χρόνια. Η αυξανόμενη μεταβλητότητα των τιμών των προϊόντων και των χρηματιστηριακών δεικτών από τη μια πλευρά και η ανάγκη διαχείρισης του απορρέοντος κινδύνου από την άλλη, συνεισέφεραν σημαντικά σε αυτήν την ανάπτυξη. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παραγώγων, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1999, ήλθε να καλύψει αυτό το κενό για την περίπτωση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.
Στόχος αυτού του πονήματος είναι να δώσει τη δυνατότητα στον αναγνώστη, πρώτον να γνωρίσει τα παράγωγα προϊόντα, τα είδη παραγώγων, τον τρόπο λειτουργίας και αποτίμησής τους, καθώς και τις στρατηγικές αξιοποίησής τους. Δεύτερον, να κατανοήσει την οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το κανονιστικό της πλαίσιο, τη λειτουργία της, τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, και τον τρόπο χρήσης τους από τους επενδυτές. Τρίτον, να πληροφορηθεί για την επίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς παραγώγων στη μεταβλητότητα της χρηματιστηριακής αγοράς αξιών, που είναι ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και σημαντικό θέμα στη διεθνή χρηματιστηριακή βιβλιογραφία.

24χ17 εκ., 350 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.6 (Επενδύσεις ), 332.642 (Χρηματιστήριο Αξιών), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-286-866-9
ISBN (10ψήφιο): 960-286-866-Χ
Βάρος: 0.657 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
27.52
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.47
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλεξάκης Παναγιώτης για εννέα περίπου χρόνια (1996-2004) συμμετείχε στα ανώτατα όργανα διοίκησης των εταιρειών του ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια και το 1998 κλήθηκε να οργανώσει τη λειτουργία της νέας αυτής αγοράς. Είναι αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, τομέας Οικονομικής Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Σύμβουλος Διοίκησης στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος του όμιλου Marfin Financial Group.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.