Το μπλουζ της Γάζας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το μπλουζ της Γάζας

Διηγήματα

Etgar Keret

Samir El - Youssef

Δυο σημαντικοί συγγραφείς της νέας γενιάς, από την ίδια γη αλλά από διαφορετικά στρατόπεδα, ο Ισραηλινός Έτγκαρ Κέρετ και ο Παλαιστίνιος Σαμίρ Ελ Γιούσεφ, αποφάσισαν να εκδώσουν μαζί ένα βιβλίο δίνοντας έμπρακτα παράδειγμα συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων.
Αυτές οι σκοτεινές αλλά και χιουμοριστικές ιστορίες απεικονίζουν τα όνειρα και τους εφιάλτες, τη λαχτάρα για ζωή όσων ζουν στο Ισραήλ σήμερα και στον Λίβανο την περίοδο της πρώτης Ιντιφάντα.
Μέσα από την αλληγορία και το σαρωτικό χιούμορ, μέσα από την περιγραφή της αυθαίρετης καθημερινής βίας, ο καθένας με το δικό του προσωπικό ύφος, ο Έτγκαρ Κέρετ και ο Σαμίρ Ελ Γιούσεφ επαναφέρουν στο προσκήνιο μια χούφτα αξίες δίχως τις οποίες ο πλανήτης μας θα καταντήσει να γυρίζει χωρίς εμάς.

Μάγκυ Κοέν (Μεταφραστής)


Νίκος Χατζής (Μεταφραστής)


Etgar Keret

Etgar Keret (Συγγραφέας)

Ο Έτγκαρ Κέρετ γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ το 1967. Είναι αναμφίβολα ο πιο δημοφιλής συγγραφέας της νέας γενιάς. Διδάσκει στην Κινηματογραφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και μέχρι σήμερα έχει γυρίσει πάνω από 50 ταινίες μικρού μήκους βασισμένες στις ιστορίες του. Το βιβλίο του "Missing Kissinger" έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στα σημαντικότερα ισραηλινά βιβλία όλων των εποχών και του χάρισε το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Samir El - Youssef (Συγγραφέας)

Ο Σαμίρ Ελ Γιούσεφ γεννήθηκε το 1965 στον Λίβανο. Μεγάλωσε στον προσφυγικό καταυλισμό Ρασιντία στον νότιο Λίβανο. Η πρώτη του συλλογή στα αραβικά κυκλοφόρησε το 1994 στη Βηρυττό. Μια νέα συλλογή διηγημάτων στα αραβικά με τον τίτλο "Afternoon of silence" δημοσιεύτηκε το 2003 στο Κάιρο. Η λογοτεχνική του μελέτη για τον Παλαιστίνιο συγγραφέα Γασσάν Καναφάνι αναμένεται να εκδοθεί από τις εκδόσεις Biann Press στη Βηρυτό. Αρθρογραφεί τακτικά στην Αλ Χαγιάτ και σε άλλες αραβικές εφημερίδες καθώς και σε πολλά γνωστά περιοδικά. Έχει δίπλωμα master στη φιλοσοφία από το Birkbeck College, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ζει στο Λονδίνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
155
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.246 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση