Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελευθέριος Βενιζέλος και ελληνική πόλη
(Πολεοδομικές πολιτικές και κοινωνικοπολιτικές ανακατάξεις: Πρακτικά συνεδρίου, Χανιά, 24-27 Οκτωβρίου 2002)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Ελευθέριος Βενιζέλος και ελληνική πόλη
Πρόκειται για τον τόμο των πρακτικών του τριήμερου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά κατά το διάστημα 24-27 Οκτωβρίου 2002 με συνδιοργανωτές το Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" και τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Η απόφαση των δύο ιδρυμάτων να οργανώσουν ένα συνέδριο για την πόλη και την πολεοδομία πήγασε από το γεγονός ότι η βενιζελική περίοδος συνιστά αναμφισβήτητα τομή για τα ζητήματα αυτά στην Ελλάδα, που τότε όχι μόνο διπλασιάστηκε αλλά και κλήθηκε να ενσωματώσει τον προσφυγικό πληθυσμό στους τόπους διασποράς. Το έργο που παράχθηκε στην πολεοδομική νομοθεσία και στους θεμούς, στο σχεδιασμό πόλεων και οικισμών, στην τεχνική εκπαίδευση, στην παραγωγή κατοικίας, κ.ο.κ. συνιστά ιστορικά την πιο μεγάλη, πολύπλευρη και ιδίως πιο συντονισμένη στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των τοπικών δεδομένων κατά τα πρότυπα κατοικίας της δυτικοευρωπαϊκής ανάπτυξης.
Στην πρόσκληση της οργανωτικής επιτρόπής ανταποκρίθηκαν αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, ιστορικοί και ιστορικοί της τέχνης, νομικοί, κοινωνιολόγοι και οικονομολόγοι με ερευνητικά ενδιαφέροντα αναφερόμενα σ΄ ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Αποτέλεσμα των εργασιών του συνεδρίου ο παρών τόμος, ο οποίος αποτελεί βοήθημα για τους σύγχρονους μελετητές της ιστορίας της πόλης, και όχι μόνο.
Ο παρών τόμος εκδόθηκε με χορηγία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Σημείωση: Χορηγός: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

438 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 711.449 5 (Πολεοδομία - Ελλάς), 938.7 (Ελλάς - Ιστορία - 1914-), 324.209 249 5 (Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ. (1864-1936))
ISBN: 978-960-86988-7-1
ISBN (10ψήφιο): 960-86988-7-1
Βάρος: 1.85 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
42.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

37.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.