Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διατροφή στον 21ο αιώνα
(Γεωγραφίες της αφθονίας και της στέρησης)

Offer
Λίγα ζητήματα απασχολούν τους ανθρώπους σ΄ όλο τον κόσμο τόσο συχνά και τόσο έντονα όσο τα τρόφιμα και η διατροφή. Ποτέ άλλοτε η ανθρωπότητα δεν διέθετε περισσότερα τρόφιμα. Ωστόσο ένα σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού συνεχίζει να πεινά. Κι ένα άλλο τμήμα, υπερσιτίζεται σε τέτοιο βαθμό που πολλοί μιλούν για μια "επιδημία παχυσαρκίας". Οι εξελίξεις στην παραγωγή και την κατανάλωση τροφίμων προκαλούν περισσότερο φόβο παρά ελπίδα. Η ασφάλεια των τροφίμων είναι περισσότερο πολύπλοκη παρά ποτέ. Οι σύγχρονες γεωργικές τεχνικές επιβαρύνουν το περιβάλλον και η βιωσιμότητά τους αμφισβητείται έντονα. Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θέτουν νέου τύπου διλήμματα. Στην Ευρώπη η αγροτική πολιτική σχεδιάζεται σε νέες βάσεις. Ποιο είναι το μέλλον των τροφίμων και της διατροφής; Επτά ειδικοί καταγράφουν τα προβλήματα και αναζητούν λύσεις.

21χ14 εκ., 279 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 641.3 (Διατροφή), 305.569 (Φτώχεια)
Άλλα πρόσωπα: Αστέρης Χουλιάρας (Επιμελητής) , Αντωνία - Λήδα Ματάλα (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-1866-4
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1866-8
Βάρος: 0.457 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
22.37
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Γιαννακούλια σπούδασε διατροφή και διαιτολόγια στην Αθήνα και το Λονδίνο. Στη διδακτορική της διατριβή ασχολήθηκε με προβλήματα διαιτητικής συμπεριφοράς νεαρών γυναικών. Σήμερα εργάζεται ως Λέκτορας στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις διαιτητικές συνήθειες και τη διαιτητική συμπεριφορά των παιδιών, των εφήβων και των γυναικών.

Η Μαντώ Κυριακού σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι διδάκτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο πεδίο της Μοριακής Μικροβιολογίας στο Universite de Nancy (Γαλλία). Από το 2001 είναι Λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο τη μικροβιολογία στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και ασχολείται ερευνητικά με θέματα ασφάλειας τροφίμων και επεξεργασίας αποβλήτων από βιομηχανίες τροφίμων.

Η Κάτια Λαζαρίδη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους, Μ.Sc. στον έλεγχο της ρύπανσης του περιβάλλοντος και Ρh.D. στη μηχανική περιβάλλοντος, από το University of Leeds (Μ. Βρετανία). Ασχολείται με θέματα διαχείρισης και τεχνολογίας περιβάλλοντος με έμφαση στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την επεξεργασία των αποβλήτων της ελιάς, τη βιομηχανική οικολογία, την περιβαλλοντική ασφάλεια και τα περιβαλλοντικά συστήματα υποστήριξης λήψης αποφάσεων (EDSS).

Η Αντωνία-Λήδα Ματάλα σπούδασε χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις διδακτορικές της σπουδές στο τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Davis. Διδάσκει στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ως αναπληρώτρια καθηγήτρια ανθρωπολογίας της διατροφής. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της ιστορίας της διατροφής στο μεσογειακό χώρο και τη μελέτη και αξιολόγηση των διαιτητικών συνηθειών ηλικιακών ομάδων και μειονοτήτων.

Ο Απόστολος Γ. Παπαδόπουλος σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο London School of Economics and Political Science και στο Πανεπιστήμιο του Sussex. Το 2004 εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο τη γεωγραφική και κοινωνική ανάλυση του αγροτικού χώρου στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα και έχει επιμεληθεί έναν τόμο στην ελληνική γλώσσα και συνεπιμεληθεί έναν τόμο στην αγγλική.

Η Βασιλική Ι. Πλέτσα είναι βιολόγος και διδάκτορας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ). Παράλληλα είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ανίχνευσης Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στα Τρόφιμα του ΕΙΕ. Το ερευνητικό της έργο αφορά την μελέτη των μοριακών μηχανισμών της οφειλόμενης σε χημικούς παράγοντες καρκινογένεσης.

Ο Αστέρης Χουλιάρας είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα γεωγραφίας του Χαροκοπείου πανεπιστημίου. Διδάκτορας στην Πολιτική Επιστήμη του University of Hull (Μ. Βρετανία). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τα βιβλία "Κράτη και εθνότητες στο Κέρας της Αφρικής" (1995), "Η κατάρρευση του κράτους στην Αφρική" (1996), "Η διεθνής αναπτυξιακή βοήθεια προς τον 21ο αιώνα" (1998) και "Η διπλωματία της κοινωνίας των πολιτών" (2003). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα επιστημονικά περιοδικά "The Journal of Modern African Studies", "African Affairs", "Defense Nationale", "Mediterranean Quarterly", "The Journal of Contemporary African Studies", "The World Today" κλπ. καθώς και σε συλλογικούς τόμους στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ελλάδα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την πολιτική γεωγραφία, τις σχέσεις Βορρά-Νότου και τις διεθνείς σχέσεις των κρατών της Αφρικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.