Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ποσοτικές μέθοδοι
(Επιχειρησιακή στατιστική: Περιληπτική θεωρία και λυμένες ασκήσεις. Εφαρμογές με τη βοήθεια του Excel)

Ποσοτικές μέθοδοι
Το βοήθημα αυτό απευθύνεται στους φοιτητές των διαφόρων Οικονομικών τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ και ειδικότερα στους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Ε.Α.Π, οι οποίοι χρειάζεται να κατανοήσουν βασικές έννοιες της Στατιστικής, ώστε να ανταποκριθούν σε στατιστικές παρουσιάσεις και αναλύσεις δεδομένων.
Το εκπόνημα αυτό περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος κεφαλαίων:
Καλύπτει το κεφάλαιο της Περιγραφικής Στατιστικής με πάρα πολλές λυμένες ασκήσεις. Δόθηκε μεγαλύτερη έκταση σ αυτό το κεφάλαιο γιατί πιστεύουμε, ότι αποτελεί τα θεμέλια του Στατιστικού οικοδομήματος για ένα νέο σπουδαστή.
Περιλαμβάνει συστηματική παρουσίαση του λογισμού των πιθανοτήτων και κυρίως του τρόπου σκέψης για την επίλυση των ασκήσεων.
Η σταδιακή προσέγγιση που ακολουθείται στην κατανόηση των βασικών θεωρητικών κατανομών (Διωνυμική Poisson Κανονική) διευκολύνει την εφαρμογή αυτών σε πρακτικά προβλήματα.
Περιέχει περιληπτική θεωρία, χωρίς να παραλείπεται η ουσία στο κεφάλαιο της απλής Παλινδρόμησης και Συσχέτισης.
Όπως στο Τεύχος 1, έτσι και σ αυτό, παρουσιάζονται όλες οι Στατιστικές συναρτήσεις του Excel καθώς και το πακέτο Descriptive Statistics του Data Analysis, ώστε να γίνεται αυτόματη επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων της στατιστικής ανάλυσης.
Τέλος, περιλαμβάνονται τα θέματα τελικών και επαναληπτικών εξετάσεων, καθώς και γραπτών εργασιών, που έχουν τεθεί στους φοιτητές του Ε.Α.Π από την αρχή λειτουργίας του θεσμού της εξ΄ αποστάσεως ανώτατης εκπαίδευσης.


24χ17 εκ., 336 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 310.07 (Στατιστική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
ISBN: 978-960-8105-74-4
ISBN (10ψήφιο): 960-8105-74-9
Βάρος: 0.706 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.