Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τύφλωση και ανάγνωση
(Διαβάζοντας με την αφή)

Τύφλωση και ανάγνωση
Η απώλεια της όρασης ασκεί σημαντική επίδραση στον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο εκτελεί διάφορες δραστηριότητες, λαμβάνει τις πληροφορίες και γενικότερα επικοινωνεί. Η εύρεση εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας είναι ουσιαστική για την ανεξάρτητη διαβίωσή του. Στην κοινωνία μας, η ανάγνωση και η γραφή, ως σημαντικά μέσα επικοινωνίας, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της ανεξαρτησίας. Για τα τυφλά άτομα η μπράιγ αντιπροσωπεύει την ικανότητα, την ανεξαρτησία και την ισότητα. Οι δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής της μπράιγ θα πρέπει να παρέχουν στους μαθητές με οπτική εξασθένιση την πρόσβαση στη γνώση, σε όλες τις περιοχές και στο ίδιο επίπεδο με τους βλέποντες συνομηλίκους τους.
Στο βιβλίο «Τύφλωση και Ανάγνωση - Διαβάζοντας με την αφή» διερευνώνται βασικά θέματα, που σχετίζονται με την ανάγνωση της μπράιγ και προτείνονται μεθοδολογίες για τη διδασκαλία της ελληνικής μπράιγ. Παρουσιάζονται οι κώδικες μπράιγ της αγγλικής και της ελληνικής γλώσσας, οι κώδικες που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό, οι μέθοδοι γραφής και παραγωγής της μπράιγ, η αίσθηση της αφής, η ανάπτυξη της απτικής αντίληψης και η αντίληψη της μπράιγ μέσω της αφής. Αναπτύσσονται βασικά θέματα που αφορούν την αναγνωστική συμπεριφορά και τη σχέση της με τη βελτίωση της ταχύτητας ανάγνωσης. Γίνεται εκτενής αναφορά στον αναδυόμενο αλφαβητισμό και την προ-μπράιγ παρέμβαση και παρουσιάζονται οι προσεγγίσεις για τη διδασκαλία της μπράιγ ανάγνωσης, καθώς επίσης και οι βασικές μέθοδοι αναγνώρισης λέξης.

24χ17 εκ., 314 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή), 372.4 (Ανάγνωση (Εκπαίδευση)), 411 (Μέθοδος μπράιγ)
ISBN: 978-960-431-956-5
ISBN (10ψήφιο): 960-431-956-6
Βάρος: 0.626 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.