Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αξιολόγηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
(Θεωρία και πράξη)
Συγγραφέας:   Έλενα Φ. Ζυγούρη


Offer
Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές στον τρόπο αντίληψης της μάθησης και της αξιολόγησης. Αυτό οφείλεται στη νέα οπτική με την οποία εξετάζεται τόσο η μάθηση όσο και η αξιολόγησή της (με έμφαση στα αποτελέσματα που έχουν πραγματικά επιτευχθεί). Κατ΄ ακολουθία, ο νέος σκοπός είναι να ενσωματωθεί η αξιολόγηση στη μαθησιακή διαδικασία ώστε να αποτελεί μέρος της καθημερινής διδακτικής πρακτικής και της καθημερινής μαθησιακής εμπειρίας του μαθητή. Σε παιδαγωγικό επίπεδο η αξιολόγηση έχει την έννοια της διάγνωσης των διδακτικών καταστάσεων και της ανατροφοδότησης των ατόμων που ενέχονται σ΄ αυτές. Ο προσανατολισμός της αυτός είναι σημαντικός για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, καθώς αυτή απαιτεί την επίτευξη ενός μεγάλου εύρους στόχων σε όλα τα επίπεδα της συγκρότησης της προσωπικότητας του ατόμου (στόχοι γνωστικοί, συναισθηματικοί, δεξιοτήτων), οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθούν με παραδοσιακούς τρόπους αξιολόγησης.[...] H αναγκαιότητα για έρευνα υψηλής ποιότητας στο χώρο των προγραμμάτων που υλοποιούνται, με στόχο την αξιοποίηση της δυναμικής τους για την καλύτερη μελλοντική πορεία του θεσμού, αποτέλεσαν το σκεπτικό και το γενικότερο πλαίσιο αναφοράς του παρόντος βιβλίου, στο οποίο επιχειρείται, εκτός της θεωρητικής προσέγγισης της αξιολόγησης, ο σχεδιασμός και η πειραματική εφαρμογή ενός μοντέλου αξιολόγησης. Απώτερος στόχος μας: η ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης αποτελεσματικότερων σχολικών προγραμμάτων.

21χ14 εκ., 253 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Περιβάλλον και Κοινωνικές Επιστήμες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.357 (Περιβαλλοντική εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-402-191-8
ISBN (10ψήφιο): 960-402-191-5
Βάρος: 0.387 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Έλενα Ζυγούρη γεννήθηκε στα Σέρβια Κοζάνης. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Διπλώματος Επιστημών της Αγωγής του Διδασκαλείου "Δημ. Γληνός" του ίδιου τμήματος. Κατέχει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Παιδαγωγική από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Υπήρξε μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά τοπικών και διεθνών συνεδρίων, καθώς επίσης και σε επιστημονικά περιοδικά. Εργάζεται ως Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης της 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας του νομού Καστοριάς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.