Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το κρέας και τα προϊόντα του
(Παραγωγή, εμπορία, τεχνολογία, υγιεινή)

Το κρέας και τα προϊόντα του
[...] Στην εξέλιξη του ανθρώπινου γένους, εκτός από άλλους παράγοντες, συνέβαλε κατά απόλυτο τρόπο και η συνεχώς βελτιούμενη διατροφή του. Τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως είναι το κρέας των καταναλισκόμενων θηλαστικών κατοικίδιων και κυνηγίου, των πτηνών και των ιχθύων, βοήθησαν και βοηθούν στην ανάπτυξη του οργανισμού. Το κρέας, από τότε που άρχισε να καταναλώνεται από τον άνθρωπο, αναμφίβολα αποτέλεσε (και αποτελεί) μια σπουδαία και αναντικατάστατη τροφή. Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας από τις οποίες ο ανθρώπινος οργανισμός αντλεί τα απαραίτητα αμινοξέα, ώστε να διασφαλίζει το ισοζύγιο του αζώτου και τον θαυμάσιο προμηθευτή σιδήρου στην πλέον αφομοιώσιμο μορφή. Με εξαίρεση τη φυτοφαγία (που προτιμότερο θα ήταν να αποκαλείται ακρεοφαγία) δεν υπάρχει, σε παγκόσμιο επίπεδο, καμιά απολύτως δίαιτα από την οποία απουσιάζει πλήρως το κρέας ή τα προϊόντα του. Η βιολογική αξία των πρωτεϊνών του βοείου κρέατος είναι 72,0%, του χοιρείου 74,0%, ενώ ο συντελεστής πρακτικής χρησιμοποίησης των πρωτεϊνών τόσο του βοείου όσο και του χοιρείου κρέατος φθάνει το 71,0%. Είναι δηλαδή από τους υψηλότερους που υπάρχουν. Αναμφίβολα, το κρέας παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό πολύτιμα και σε συμπυκνωμένη μορφή συστατικά, τελείως απαραίτητα για τη δόμηση και ομαλή λειτουργία των κυττάρων του.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

26χ22 εκ., 854 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 641.36 (Κρέας)
Άλλα πρόσωπα: Σπυρίδων Α. Γεωργάκης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-357-066-0
ISBN (10ψήφιο): 960-357-066-4
Βάρος: 2.386 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
75.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

68.53
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Honikel Karl - Otto είναι prof. Dr. καθηγητής και διευθυντής στο εργαστήριο φυσικής και χημείας και στο Κρατικό Κέντρο Έρευνας Διατροφής και Τροφίμων στο "Kulmbach" στη Γερμανία.

Ο Σπυρίδων Α. Γεωργάκης είναι ομότιμος καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ο Αντώνης Γ. Καφάτος γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Αμαρίου Ρεθύμνου Κρήτης και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε δύο Master of Science στη διατροφή και στη δημόσια υγεία (Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης) και απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της παιδιατρικής στις ΗΠΑ το 1973. Το 1972 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι (assistant, associate και professor). Το 1985 εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το 1993 εξελέγη στη βαθμίδα του καθηγητή. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα, μεταξύ άλλων, είναι η μελέτη παραγόντων κινδύνου για χρόνια νοσήματα, η αγωγή υγείας σε παιδιά και ενήλικες, και οι πίνακες σύνθεσης ελληνικών τροφίμων. Έχει περισσότερες από 150 πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Ο Αθανάσιος Κρυστάλλης είναι ερευνητής του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, ενώ από την αρχή του 2000 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Γεωργοοικονομικών και Κοινωνιολογικών Ερευνών (ΙΓΕΚΕ). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1993), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην αγροτική οικονομία (1997) και διδακτορικού τίτλου στο marketing αγροτικών προϊόντων (2001) και τα δυο του πανεπιστημίου του Newcastle Upon Tyne της Αγγλίας. Στο σύντομο άλλα αρκετά περιεκτικό επιστημονικό του έργο περιλαμβάνεται η συμμετοχή του σε 6 ερευνητικά προγράμματα. Επίσης, στο βιογραφικό του περιλεμβάνονται: - 5 εργασίες δημοσιευμένες και 5 εγκεκριμένες υπό δημοσίευση σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και κριτές. - 2 μονογραφίες στα ελληνικά (1 υπό έκδοση) - 6 έργασίες δημοσιευμένες μετά από κρίση σε πρακτικά συνέδρίων (4 διεθνή και 2 ελληνικά) - 2 μελέτες και 2 κεφάλαια σε μελέτες (αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων) και αρκετές εισηγήσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και ημερίδες.

Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.