Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η τιμολογιακή στρατηγική της επιχείρησης

Η τιμολογιακή στρατηγική της επιχείρησης
Μια από τις σημαντικότερες και ταυτόχρονα πιο δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει μια επιχείρηση είναι η τιμολόγηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρει στην αγορά.
Το βιβλίο αυτό εξετάζει όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της τιμολόγησης και παρουσιάζει μέσα από πρακτικά παραδείγματα και εμπειρικές έρευνες μια ολοκληρωμένη εικόνα της τιμολογιακής στρατηγικής.
Εξετάζονται αναλυτικά:
- Η έννοια και η σημασία της τιμολόγησης.
- Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμολόγηση.
- Η σχέση τιμολόγησης και συμπεριφοράς καταναλωτή - πελάτη.
- Η διαδικασία της τιμολόγησης και πιο συγκεκριμένα οι τιμολογιακοί στόχοι, μέθοδοι και πρακτικές.
- Οι παράγοντες που οδηγούν σε αύξηση ή μείωση των τιμών.
- Η εξέλιξη των τιμών κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός προϊόντος.
- Η τιμολόγηση στις βιομηχανικές αγορές, στο λιανεμπόριο, στις υπηρεσίες, στα αγροτικά προϊόντα και στο διαδίκτυο.
- Η διεθνής - εξαγωγική τιμολόγηση.
Ένα βιβλίο που "αποκρυπτογραφεί" τη σημασία της τιμολογιακής πολιτικής στην κερδοφορία της επιχείρησης και παρέχει τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές με σκοπό τη βελτίωση των πρακτικών και τεχνικών που χρησιμοποιούνται σήμερα.

24χ17 εκ., 255 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 658.8 (Μάρκετινγκ)
ISBN: 978-960-351-591-3
ISBN (10ψήφιο): 960-351-591-4
Βάρος: 0.554 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
24.45
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.01
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ήντουνας, Κωνσταντίνος
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ήντουνας είναι λέκτορας στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Τα διδακτορικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τα επιστημονικά πεδία της τιμολόγησης, του μάρκετινγκ των υπηρεσιών και της ανάπτυξης νέων προϊόντων. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή περιοδικά ενώ παράλληλα άλλες εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια όπως το European Marketing Academy Conference. Είναι αξιολογητής άρθρων στο περιοδικό Journal of Product and Brand Management καθώς και στο Fordham Pricing Conference, που διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο από το πανεπιστήμιο του Fordham της Νέας Υόρκης. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), το Υπουργείο Εργασίας και τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ). Παράλληλα, έχει διεξάγει σεμινάρια σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών στο γνωστικό αντικείμενο της τιμολόγησης. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Ο Νικόλαος Παπαβασιλείου είναι καθηγητής μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (cum laude) στο μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην ανώτατη και μεταπτυχιακή εκπαίδευση του μάρκετινγκ, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στα αντικείμενα της διάθεσης προϊόντων, τιμολόγησης, διοίκησης φυσικής διανομής (logistics), μάρκετινγκ λιανικού και χονδρικού εμπορίου, αγροτικού μάρκετινγκ και διαφήμισης. Διετέλεσε επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Εργάσθηκε ως στέλεχος μάρκετιγνκ σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία και υπήρξε στέλεχος του επιμελητηρίου αναπτύξεως και οικονομικής συνεργασίας με τις αραβικές χώρες, καθώς και του Υπουργείου Γεωργίας. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν θέματα δικτύων διανομής, logistics, μάρκετινγκ εμπορικών μονάδων, όπως επίσης μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Έχει δημοσιεύσει εκτενέστατα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα International Journal of Physical Distribution and Logistics Management, The Logistics and Transportation Review, European Journal of Marketing, Irish Marketing Review, The Quarterly Review of Marketing, Journal of Euromarketing, Distribution, Marktforschung und Management, Jahrbuch der Absatz und Verbauchsforschung, Werbeforschung und Praxis, Der Markt, Distribution, Zeischrift fuer Logistik και Die Unternehmung. Το έργο του έχει τύχει πολλών αναφορών στο έργο καταξιωμένων επιστημόνων του μάρκετινγκ, όπως είναι οι Kotler, Ross, Jobber, McAuley, Zentes και Laroche, καθώς επίσης σε άρθρα περιοδικών, στα οποία περιλαμβάνονται τα Decision Sciences, Journal of Marketing, International Journal of Production Economics, Journal of International Marketing, Journal of the Market Research Society, International Journal of Operations and Production Management, Journal of International Business Studies, International Marketing Review, International Journal of Physical Distribution and Logistics Management, International Journal of the Economics of Business και Marketing - Zeitschrift fuer Forschung und Praxis. Επίσης έχει δημοσιεύσει δύο επιστημονικά συγγράμματα και εκπονήσει αρκετές ερευνητικές μονογραφίες. Είναι στο Editorial Review Board του Journal of Euromarketing, area editor του International Journal of Research in Marketing, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Μάρκετινγκ της Γερμανίας, μέλος της διοικούσης επιτροπής της Εuropean Marketing Academy, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, και σύμβουλος καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.