Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ασφαλίσεις ζωής και υγείας
Συγγραφέας:   Μιλτιάδης Νεκτάριος


Ασφαλίσεις ζωής και υγείας
Το παρόν εγχειρίδιο εξετάζει τις βασικές αρχές και τη λειτουργία των ασφαλίσεων ζωής και υγείας, ατομικών και ομαδικών, ως συμπληρωματικών της κοινωνικής ασφάλισης.
Ο συγγραφέας εντάσσει τη διαχείριση των προσωπικών κινδύνων στη σύγχρονη ανάλυση του χρηματοοικονομικού προγραμματισμού (financial planning), αναδεικνύοντας την εξαιρετική χρησιμότητα των ασφαλιστικών μηχανισμών στη δόμηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων οικονομικής προστασίας των πολιτών, τόσο κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου όσο και κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης.
Η παρουσίαση των θεμάτων είναι σφαιρική, περιλαμβάνοντας την οπτική των καταναλωτών, των ασφαλιστικών συμβούλων και των ασφαλιστικών εταιριών, ενώ παράλληλα γίνεται εκτεταμένη χρήση των αναλύσεων, πρακτικών και εξελίξεων στις ασφαλιστικές αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
Εξετάζονται αναλυτικά:
- Θεμελιώδεις αρχές τιμολόγησης των ασφαλίσεων ζωής και υγείας.
- Προϊόντα ασφαλίσεων ζωής και υγείας.
- Συνταξιοδοτικές παροχές.
- Νομική βάση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής και υγείας.
- Αξιολόγηση των ασφαλιστηρίων ζωής.
- Ομαδική ασφάλιση.

25χ20 εκ., 401 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 368 (Ασφάλιση)
ISBN: 978-960-351-588-3
ISBN (10ψήφιο): 960-351-588-4
Βάρος: 1.162 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
39.75
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι απόφοιτος του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του πανεπιστημίου TEMPLE (Philadelphia USA), με ειδίκευση στην ιδιωτική και κοινωνική ασφάλιση και στη δημόσια οικονομική. Έχει εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος στη Χρηματιστηριακή Β. Ελλάδος (1991-93), διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής (1993-99), και διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004). Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (1993-96), και πρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (2000-2004). Έχει γράψει αρκετά βιβλία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τις εξής περιοχές: εφαρμογές της θεωρίας διαχείρισης των κινδύνων, σύγκλιση ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών αγορών, κοινωνική ασφάλιση για συντάξεις, συστήματα υπηρεσιών υγείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.