Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γλωσσικές δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο
(Στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης)

Γλωσσικές δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο
Οι δραστηριότητες του βιβλίου εξυπηρετούν τα δεδομένα του προγραμματισμού των συναδέλφων για το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Σπουδών.
[...] Το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο, είναι ένα οργανωμένο σύστημα εργασιών και μας οδηγεί στο τι πρέπει να μάθουν τα νήπια και τι πρέπει να κάνει η Νηπιαγωγός, προκειμένου να είναι η διδασκαλία ισότιμη για όλα τα νήπια.
Τα προγράμματα αυτά δεν είναι ξεχωριστά διδακτικά αντικείμενα και δεν μπορούν να διδαχθούν μεμονωμένα.
Η Νηπιαγωγός έχει τη δυνατότητα να εμπλέκει ανάλογες δραστηριότητες στα σχέδια εργασίας που σχεδιάζονται μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με τη συνεργασία των μαθητών, που δίνει νόημα στη σχολική γνώση και την κάνει ενδιαφέρουσα και ευκολότερη στην κατανόησή της.

24χ17 εκ., 127 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλία για Εκπαιδευτικούς
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική), 372.6 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Σπουδή και διδασκαλία (Προσχολική))
ISBN: 978-960-299-282-1
ISBN (10ψήφιο): 960-299-282-4
Βάρος: 0.279 κιλά
Εκδότης: Σμυρνιωτάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
12.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κοτρώτσου - Λόντου, Τατιανή
Η Τατιανή Κοτρώτσου - Λόντου είναι επίτιμος Σχολική Σύμβουλος Π.Α. Υπηρέτησε το θεσμό της συμβούλου από το 1987, όπου τοποθετήθηκε στην 20η περιφέρεια, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και τα Δωδεκάνησα. Το 1990 ήρθε με μετάθεση στην Αθήνα στην 23η περιφέρεια, με έδρα το Αιγάλεω και περιοχές της Δυτικής Αθήνας. Επίσης, από το 1995 τοποθετήθηκε και αναπληρώτρια Σχολική Σύμβουλος στην 49η περιφέρεια Ν. Λέσβου, με έδρα τη Μυτιλήνη. Είναι απόφοιτος της Σχολής Νηπιαγωγών της Καλλιθέας. Έχει αποκτήσει το πτυχίο του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ειδικής Αγωγής και το πτυχίο της Εξομοίωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Παιδαγωγικού Τμήματος. Έχει διδάξει στο 2ο και 3ο ΠΕΚ της Αθήνας, καθώς και στο ΠΕΚ της Μυτιλήνης. Ήταν μέλος της Επιστημονικής επιτροπής των εξετάσεων, πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ στο ΟΕΕΚ. Δίδαξε στα δημόσια ΙΕΚ Περιστερίου και Αιγάλεω στην ειδικότητα Προσχολικής αγωγής, δραστηριοτήτων έκφρασης και δημιουργίας, και στην ειδικότητα των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Έχει εκπονήσει ερευνητικές εργασίες, τόσο με το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης του Παιδαγωγικού Κέντρου Ερευνών και Επιμόρφωσης (ΕDURIΤ), καθώς και τη συμμετοχή της στο διετές πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ με τίτλο "Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και Ειδικών Επιστημόνων Κωφών και Βαρυκόων", από τη μονάδα του Πανεπιστημίου Πατρών με τη συνεργασία του ΥΠΕΠΘ. Επίσης, πήρε μέρος με ανοκοίνωση στις εργασίες του Συνεδρίου "Εκπαίδευση Γλωσσικών Μειονοτήτων". Η Διδασκαλία της Γλώσσας και των Μαθηματικών που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή της στις εργασίες του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση - Ελληνικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα" που διοργάνωσε το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο εισήγησης, το θέμα του συνεδρίου. Κατά την διάρκεια της θητείας της οργάνωνε Σεμινάρια και Ημερίδες σε Εκπαιδευτικούς και παρακολουθούσε ανελλιπώς ό,τι νεότερο θα μπορούσε να βοηθήσει για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων της. Επίσης συμμετείχε εθελοντικά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στον εθελοντισμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 τόσον της Ολυμπιάδας, όσον και της Παραολυμπιάδας. Είχε συνεργασία με όλους τους δήμους της περιοχής της, κυρίως για Αθλητικές δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.