Ένας κόσμος για τον Τζούλιους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ένας κόσμος για τον Τζούλιους

Alfredo Bryce Echenique

Ένα παιδί μεγαλώνει στη Λίμα, στο Περού, τη δεκαετία του `40. Είναι η χρυσή εποχή της Λατινικής Αμερικής όταν ο πόλεμος αυξάνει τη ζήτηση των προϊόντων της και οι γαιοκτήμονες και φεουδάρχες κάνουν χρυσές δουλειές. Σ` ένα ολιγαρχικό και αριστοκρατικό περιβάλλον όπου οι παρτίδες του γκολφ, τα κοκτέιλ και τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι η πιο σημαντική ασχολία, ο μικρός Τζούλιους ανακαλύπτει, μέσα από το παλάτι των γονιών του, τον κόσμο. Ινδιάνοι υπηρέτες, μιγάδες νταντάδες, μαύροι σωφέρ, φτωχές πλύστρες ή μαγείρισσες τον περιτριγυρίζουν και του διηγούνται ιστορίες των Άνδεων και της ζούγκλας, ιστορίες των φτωχών. Οι καθολικές αμερικάνες καλόγριες του κολεγίου του του μαθαίνουν αγγλικά και τον εθνικό ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η γοητευτική κι αγγλοθρεμμένη μητέρα του, αιωνίως αφηρημένη, του μιλάει συχνά στην ίδια γλώσσα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Ρούβαλης

Γιώργος Ρούβαλης (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Ρούβαλης γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Ιστορία, Κοινωνιολογία, Λατινοαμερικάνικες Σπουδές, Διεθνείς Σχέσεις και Νομικά στην Αθήνα και στο Παρίσι, απ΄ όπου πήρε διδακτορικό. Διετέλεσε υπάλληλος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Έζησε και δίδαξε σε Πανεπιστήμια στο Μεξικό και τη Βενεζουέλα. Έχει μεταφράσει Λατινοαμερικάνους ποιητές και συγγραφείς. Ασχολήθηκε με ιστορικές έρευνες για την ιδιαίτερή του πατρίδα. Δίδαξε Ιστορία και Λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής στην Εταιρεία Φίλων του Λαού από το 2002 και Μετάφραση από τα Ισπανικά στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές "Επιστροφή στ’ Ανάπλι", 2002, "Τα ταξίδια του Οδυσσέα", 2003, εκδ. Γαβριηλίδης, και "Ξεχασμένα Πορτραίτα", 2010, εκδ. Ηριδανός καθώς και "Αrchipielago de sirenas", 2010 στα Ισπανικά, το βιβλίο διηγημάτων "Στ’ Ανάπλι...", 2005, εκδ. Γαβριηλίδης, τα βιβλία τοπικής ιστορίας για το Ναύπλιο, "Ναύπλιον, Σπηλιάδου 1", αφήγημα 2008 , "Οι πέτρες και οι άνθρωποι. Μικροϊστορία του Ναυπλίου", 2009, εκδ. Ναύδετο και "Ψαρομαχαλάς, η ψυχή του Ναυπλίου" εκδ. Χαραμάδα 2012, τη συλλογή διηγημάτων "Αναζητώντας την Σαλώμη", 2010, εκδ. Στοχαστής και το μυθιστόρημα "Ταξίδι στη χώρα της Κίρκης", εκδ. Στοχαστής 2012. Έφυγε από τη ζωή στις 15 Φεβρουαρίου 2019, σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από πολύχρονη ασθένεια.

Alfredo Bryce Echenique

Alfredo Bryce Echenique (Συγγραφέας)

Ο Αλφρέδο Μπράις Ετσενίκε γεννήθηκε στη Λίμα του Περού το 1939. Φοίτησε σε κολέγια με αμερικανούς και άγγλους καθηγητές, και σπούδασε νομικά και φιλολογία στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Σαν Μάρκος της Λίμα. Το 1964 ταξίδεψε στην Ευρώπη και παρέμεινε επί μακρά σειρά ετών στο Παρίσι όπου πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές. Έζησε, επίσης, στο Μονπελιέ, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη καθώς και για σύντομα διαστήματα στην Ελλάδα και την Ιταλία. Υπήρξε καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ναντέρ του Παρισιού και στο Μονπελιέ. Σήμερα ζει στο Περού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
560
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.655 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση