Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην ηλεκτροχημεία

Εισαγωγή στην ηλεκτροχημεία
Η Ηλεκτροχημεία, σύμφωνα με την σύγχρονη θεώρησή της ως επιστήμης που μελετά τα φαινόμενα μεταφοράς φορτίου δια μέσου διεπιφανειών, άπτεται πολλών επιστημονικών πεδίων εκτός της Χημείας, όπως της Φυσικής, Βιολογίας, Επιστήμης των Υλικών κλπ.
Η πιο προφανής εφαρμογή ηλεκτροχημικών μεθόδων σχετικών με την Ηλεκτρολογία, βρίσκεται βέβαια στο πεδίο της ενεργειακής μετατροπής όπου η ηλεκτροχημική παραγωγή ενέργειας με βάση τις κυψέλες καυσίμου αποτελεί σήμερα την πιο πρακτική λύση στα προβλήματα της ενεργειακής απόδοσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα τμήματα Ηλεκτρολογίας αναμορφώνουν το πρόγραμμά τους προς γνωστικές περιοχές τεχνολογιών αιχμής όπως παραγωγή ημιαγωγών και υπεραγωγών και άλλων υλικών με εξαιρετικές ιδιότητες. Οι μελλοντικοί Ηλεκτρολόγοι αναμένεται να εμπλακούν και να συνεισφέρουν μαζί με άλλες ειδικότητες στα παραπάνω γνωστικά πεδία.
Τέλος, πολλοί βασικοί βιολογικοί μηχανισμοί έχει δειχθεί ότι βασίζονται σε ηλεκτροχημικές αντιδράσεις και είναι ενδιαφέρον ότι αρκετά τμήματα Ηλεκτρολογίας έχουν ενσωματώσει στο πρόγραμμά τους κυρίως σε μεταπτυχιακό ή ανώτερο προπτυχιακό επίπεδο μαθήματα ποσοτικής φυσιολογίας όπου οι ηλεκτρικές ιδιότητες ιστών ή κυττάρων καθορίζουν τις σχεδιαστικές παραμέτρους βιοιατρικών συσκευών.
Ο σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να εισαγάγει τους αναγνώστες στις βασικές έννοιες των παραπάνω επιστημονικών περιοχών αναπτύσσοντας τον επιστημονικό τρόπο σκέψης. Έτσι έμφαση δίνεται στην κατανόηση των βασικών εννοιών που είναι απαραίτητες για περαιτέρω εξειδίκευση σε εφαρμοσμένες ηλεκτροχημικές διεργασίες.
Το βιβλίο προαπαιτεί βασικές γνώσεις ολοκληρωτικού λογισμού ενώ συγχρόνως εισαγάγει τα βασικά ενεργειακά θερμοδυναμικά μεγέθη.

24χ17 εκ., 176 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 541.37 (Ηλεκτροχημεία)
ISBN: 978-960-431-953-4
ISBN (10ψήφιο): 960-431-953-1
Βάρος: 0.352 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
15.97
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.37
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.