Ο θάνατος του Μαθουσάλα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο θάνατος του Μαθουσάλα

Διηγήματα

Isaac Bashevis Singer

15.98€ -26% 11.83€
"Ο Θάνατος του Μαθουσάλα" περιλαμβάνει είκοσι διηγήματα του μεγάλου Νομπελίστα συγγραφέα, διηγήματα που πλάθουν έναν κόσμο μυθικό και μαγικό, αναλύοντας κάθε πτυχή της ανθρώπινης φύσης και αναζητώντας απαντήσεις σε αιώνια ερωτήματα. Στο ομότιτλο διήγημα, ο Σίνγκερ, μέσα από την ιστορία του Μαθουσάλα, διεισδύει στο χάος, για να αποδείξει πως καταστροφή και δημιουργία είναι αλληλένδετες. Στον "Εβραίο από τη Βαβυλώνα", το καλό με το κακό συνυπάρχουν σε μια μάχη μέχρις εσχάτων. Στον "Οικογενειακό φίλο" η απιστία είναι ευπρόσδεκτη μορφή απόλαυσης, ενώ στην "Παγίδα" λειτουργεί ως καταστροφική λύτρωση και στο "Μάτι της πύλης" ως μοιραίος καταλύτης. Στον "Ερημίτη", η μοναξιά γίνεται το τίμημα της αμαρτίας, στην "Πικρή αλήθεια" η αποφυγή της αμαρτίας οδηγεί στη μοναξιά, ενώ στο "Μεταμφιεσμένο" η αμαρτία απελευθερώνεται. Στο "Θαμπωμένο" ο έρωτας είναι τυφλός και στην "Ταφή στη θάλασσα" θανατηφόρος. Από τις αριστουργηματικές συλλογές διηγημάτων του 20ού αιώνα.

Ιλάειρα Διονυσοπούλου (Μεταφραστής)


Isaac Bashevis Singer

Isaac Bashevis Singer (Συγγραφέας)

Ο Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ (1904-1991) γεννιέται σε μια χασιδική εβραϊκή οικογένεια στο Λεόντσιν της Πολωνίας. Ο πατέρας του και οι δύο παππούδες του είναι ραββίνοι. Ο Ισαάκ μεγαλώνει στην περίφημη οδό Κροχμάλνα της Βαρσοβίας, όπου ο πατέρας του ασκεί τα καθήκοντα του ραββίνου και ταυτόχρονα προεδρεύει ενός ραββινικού δικαστηρίου (Μπετ Ντιν). Αυτή είναι για τον μικρό Ισαάκ η πατρική κληρονομιά· τα χρόνια αυτά θα διαμορφωθεί της «τέχνης του η περιοχή». Όλος αυτός ο κόσμος της παιδικής του ηλικίας θα αποτυπωθεί στο ιδιότυπα αυτοβιογραφικό Στο δικαστήριο του πατέρα μου (1966). Το πρώτο όμως βιβλίο του Σίνγκερ είναι ο Σατανάς στο Γκόραϋ (1935), μια αδυσώπητη μυθιστορηματική κριτική όλων των εκκοσμικευμένων μεσσιανισμών.

Με τη βοήθεια του αδελφού του Ίσραελ Γιόσουα Σίνγκερ (1893-1944), επίσης συγγραφέα και δασκάλου του, θα καταφύγει το 1935 στις ΗΠΑ, ενώ ο αντισημιτισμός φουντώνει στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Αμερική θα γράψει δεκάδες ακόμη διηγήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα. Το λογοτεχνικό του έργο θα τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ το 1978. Στον λόγο του κατά την απονομή θα υπερασπιστεί «με θέρμη και πίστη για το μέλλον τους, τα γίντις».

 

Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
241
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.378 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση