Απόλλων - Μαρσύας
zoom in
9.13€ -26% 6.76€

Ο Απόλλωνας είναι ο θεός της αρμονίας και, αδιαφιλονίκητα, ο καλύτερος μουσικός. Ωστόσο, κάτω στη γη, κάποιος θνητός κομπάζει ότι πιο σπουδαίος μουσικός από αυτόν δεν υπάρχει. Είναι ο Μαρσύας, διάσημος αυλητής, που ζει στα μικρασιατικά παράλια. Εντελώς αναπάντεχα, απόκτημά του γίνεται ο αυλός της θεάς Αθηνάς. Τώρα πια πιστεύει ότι η μουσική του τέχνη έχει και δύναμη θεϊκή. Νομίζει ότι μπορεί να συναγωνιστεί και τον ίδιο τον Απόλλωνα. Η ξιπασιά του αυτή θα προκαλέσει τον πρώτο μουσικό αγώνα.
Αυτός δεν είναι απλός αγώνας. Είναι και η αντιπαράθεση δύο μουσικών οργάνων, του αυλού και της λύρας. Είναι η σύγκρουση δύο κόσμων. Ποιος θα είναι ο νικητής; Ποιος ο ηττημένος;

Άννα Γκέρτσου - Σαρρή

Άννα Γκέρτσου - Σαρρή (Συγγραφέας)

Η Άννα Γκέρτσου - Σαρρή γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1936. Ζει στην Αθήνα από το 1938. Μετά τις σπουδές της στο Εμπορικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολεγίου, εργάστηκε ως γραμματέας και αργότερα ως δασκάλα αγγλικών. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά και για μεγάλους κι επίσης έχει ασχοληθεί με μεταφράσεις. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Βραβείο Ιπεκτσί και με το Κρατικό Βραβείο 1992.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Σταθόπουλος

Γιώργος Σταθόπουλος (Εικονογράφος)

Ο Γιώργος Σταθόπουλος σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Φιλοτέχνησε μεταξοτυπίες, εξώφυλλα δίσκων, καλλιτεχνικές αφίσες, εικονογράφησε βιβλία, σκηνικά θεάτρου, χρηστικά αντικείμενα. Επίσης έχει χαράξει περισσότερα των 300 έργων σε χαλκό και λινόλαιο.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
48
Διαστάσεις:
27x20
Βάρος:
0.157 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση