Ανθρώπινη επικοινωνία και οι επιδράσεις της στη συμπεριφορά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ανθρώπινη επικοινωνία και οι επιδράσεις της στη συμπεριφορά

Τα πρότυπα, οι παθολογίες και τα παράδοξα

Paul Watzlawick

Janet Beavin Bavelas

Don D. Jackson

Η δημοσίευση του βιβλίου αυτού στα ελληνικά είναι ένα σημαντικό εκδοτικό γεγονός, αφού το παρόν αποτελεί βασικό έργο αναφοράς, έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, και παρόλο που έχει γραφτεί αρκετά χρόνια πριν, παραμένει ένα διαχρονικό κείμενο, με αξιώματα που δύσκολα χάνουν την ισχύ τους. Τα οκτώ κεφάλαιά του συμπυκνώνουν με σαφή, πρωτότυπο, ζωντανό και κατανοητό τρόπο την πραγματολογική (συμπεριφορική) διάσταση της ανθρώπινης επικοινωνίας, καθώς και τις συνέπειές της στη συμπεριφορά και τις διαταραχές της. Συγκεκριμένα υποστηρίζεται η ύπαρξη ενός μη τυποποιημένου ακόμη κώδικα, του οποίου οι κανόνες παρατηρούνται στην επιτυχή επικοινωνία, αλλά παραβιάζονται στη διαταραγμένη. Δίνεται το πλαίσιο αναφοράς, εισάγονται οι βασικές έννοιες και διατυπώνονται τα κεντρικά αξιώματα της επικοινωνίας καθώς και οι ενδεχόμενες παθολογίες της. Στη συνέχεια η επικοινωνία τοποθετείται στο πλαίσιο της συστημικής θεωρίας και δίνονται συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ αμέσως μετά εξετάζονται οι συνέπειες του παραδόξου στη συμπεριφορά και περιγράφονται οι θεραπευτικές εφαρμογές του. Τέλος, διατυπώνονται στοχασμοί για την επικοινωνία του ανθρώπου με την πραγματικότητα υπό την ευρύτερη έννοια. Μια σημαντική προσθήκη στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία του πεδίου της επικοινωνίας.

Κάτια Χαραλαμπάκη (Επιμέλεια)

Η Κάτια Χαραλαμπάκη είναι ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια, αναπληρώτρια διευθύντρια ΕΣΥ. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Άσπα Γολέμη (Μεταφραστής)


Paul Watzlawick

Paul Watzlawick (Συγγραφέας)

Ο Paul Watzlawick υπήρξε ερευνητής του Mental Research Institute και καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής και Επιστημών της Συμπεριφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Stanford. Ήταν μέλος της περίφημης ομάδας του Palo Alto της Καλιφόρνιας, που ασχολήθηκε με τη μελέτη της σχιζοφρένειας. Ανέπτυξε τη Βραχεία Στρατηγική Θεραπεία και διερεύνησε την εφαρμογή της συστηματικής προσέγγισης στην κλινική πράξη και σε ευρύτερα συστήματα. Είναι επίσης συγγραφέας πολύ σημαντικών βιβλίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Janet Beavin Bavelas (Συγγραφέας)

Η Janet Beavin Bavelas είναι καθηγήτρια στο τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Victoria. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα μοναδικά χαρακτηριστικά της γλώσσας στο "πρόσωπο με πρόσωπο" διάλογο και στις "μικρο-κοινωνικές" συνεργατικές όψεις του διαλόγου. Είναι μέλος του Καναδικού Συνδέσμου Ψυχολόγων και του Διεθνούς Συνδέσμου Επικοινωνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Don D. Jackson (Συγγραφέας)

Ο Don D. Jackson υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής του Mental Research Institute έως το θάνατό του. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων, μεταξύ των οποίων και του πολύ αξιόλογου "Mirages of marriage", και συνιδρυτής του εκδοτικού Science and Behavior Books και του περιοδικού "Family process".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
357
Διαστάσεις:
22x15
Βάρος:
0.497 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση