Ο παντοτινός βασιλιάς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο παντοτινός βασιλιάς

T. H. White

Πριν από πολλά χρόνια, ζούσε ένα αγόρι που εκπαιδευόταν να γίνει ακόλουθος κάποιου ιππότη όταν μεγαλώσει. Τον φώναζαν Γουάρτ, ενώ το κανονικό του όνομα ήταν Αρθούρος. Ζούσε στο Κάστρο του Άγριου Δάσους στην Παλιά Αγγλία και προσπαθούσε να τελειοποιηθεί, όπως και πολλοί συνομήλικοί του, στην κονταρομαχία, στην ιππασία, στο κυνήγι με γεράκι και στην ξιφομαχία. Στην πραγματικότητα, θα ήθελε να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε κάτι πιο συναρπαστικό, όπως στην καταδίωξη μιας συμμορίας Σαξόνων φυγόδικων.
Ήταν μαθητής ενός σοφού μάγου, του Μέρλιν. Αυτός του έμαθε να ελέγχει το σώμα και το νου του, μα πάνω απ΄ όλα τον δίδαξε ότι ο άνθρωπος είναι περισσότερο καλός παρά κακός. Τα χρόνια που ακολούθησαν αναρωτήθηκε πολλές φορές γι΄ αυτό...
Χωρίς καλά καλά να το καταλάβει, η φήμη του διαδόθηκε απ΄ άκρη σ΄ άκρη σε όλο το βασίλειο. Έβγαλε το ξίφος από την πέτρα και έγινε ο Αθρούρος, ο βασιλιάς της Αγγλίας. Παντρεύτηκε την Γκουίνεβιρ και έζησε από κοντά τον έρωτά της για τον Λάνσελοτ, τον αγαπημενο του φίλο. Απέκτησε φανατικούς συμμάχους και ορκισμένους εχθρούς. Μαζί με τους πιστούς του ιππότες, τους Ιππότες της Στρογγυλής Τράπεζας, πολέμησε σε μέρη μακρινά και οργάνωσε επικίνδυνες εκστρατείες, όπως η αναζήτηση του Ιερού Δισκοπότηρου. Ο μύθος του ταξίδεψε μέσα στους αιώνες, χωρίς ποτέ κανείς να μάθει όλη την αλήθεια...
Η πλήρης επίτομη έκδοση του "Παντοτινού βασιλιά" περιλαμβάνει τα βιβλία: "Το ξίφος στην πέτρα", "Η μάγισσα στο δάσος". "Ο κακοφτιαγμένος ιππότης", "Το κερί στον άνεμο", "Το βιβλίο του Μέρλιν".

Σοφία Ανδρεοπούλου (Μεταφραστής)

H Σοφία Ανδρεοπούλου είναι ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε επί τέσσερα χρόνια ως Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.Έχει δουλέψει ως ερευνήτρια, ως μεταφράστρια βιβλίων λογοτεχνίας και ψυχολογίας και ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Έχει γράψει σενάρια για μια εκπομπή ψυχολογίας, ένα σενάριο για τον κινηματογράφο, ένα θεατρικό έργο και πολλά άρθρα. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί γραφείο στη Γλυφάδα, όπου δουλεύει με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

T. H. White

T. H. White (Συγγραφέας)

Ο βρετανός συγγραφέας Τέρενς Χ. Γουάιτ γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1906 στη Βομβάη. Σπούδασε στο Τσέλτενχαμ και στο Queen΄s College του Κέμπριτζ. Συγγραφέας μυθιστορημάτων, σατιρικών και ιστορικών έργων, είναι περισσότερο γνωστός για την τετραλογία του "Ο παντοτινός βασιλιάς", που βασίστηκε στο έργο του συγγραφέα του 15ου αιώνα σερ Τόμας Μάλορι "Morte d΄Arthur". Έγραψε επίσης ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, διηγήματα και ποιητικές συλλογές, καθώς και βιβλία για το κυνήγι και άλλα σπορ. Πέθανε ταξιδεύοντας στις 17 Ιανουαρίου 1964 στον Πειραιά, ενώ επέστρεφε στη χώρα του έπειτα από μια σειρά διαλέξεων που είχε δώσει στην Αμερική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
953
Διαστάσεις:
23χ15
Βάρος:
1.345 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση