Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Από την ενορία στο χρηματιστήριο
(Η ελληνική κοινότητα της Μασσαλίας 1820-1910)
Συγγραφέας:   Ευάγγελος Δ. Πρόντζας


Offer
Το βιβλίο αναλύει μια από τις εξαίρετες παραστάσεις -τα τεκμήρια- που διαθέτουμε στο ορθόδοξο θρησκευτικό πνεύμα για την εκδίπλωση του οικονομικού φρονήματος εντός μιας ισχυρής ελληνικής κοινότητας, αυτή της Μασσαλίας. Πρόκειται για έναν επιμερισμένο πνευματικό χώρο στην ευρωπαϊκή οικονομική και κοινωνική οργάνωση του 19ου αιώνα, την ορθόδοξη ελληνική κοινότητα και ένα αντιπροσωπευτικό φορέα του πνεύματος αυτού, την Ελληνική Κοινότητα της Μασσαλίας συγκροτημένης σε Εκκλησία. Το από την ενορία στο χρηματιστήριο ζήτημα ίσταται ιστοριογραφικά χάρη στη διαφορετικότητα και την εξέλιξη που χαρακτηρίζει, από το 1820 μέχρι το 1910, τα πρόσωπα-μέλη της Κοινότητας της Μασσαλίας, τα βουλεύματα για τους κανονισμούς λειτουργίες της Κοινότητας λαϊκών και ιερωμένων, τις κοινοτικές πρακτικές για τη μέριμνα της υγείας, της εκπαίδευσης ή της φιλανθρωπίας, τις ιεροτελεστικές απαιτήσεις και τον τρόπο τέλεσης των ορθόδοξων διδασκαλιών, την ορθή σύνταξη των πρακτικών των Γενικών Συνελεύσεων, της ημερήσιας διάταξης και της θεματικής κατάστασής τους, τη μετάπτωση από την οριζόντια λογιστική αναφορά στην κάθετη και διπλογραφική με λανθασμένες ή άδηλες κατηγοριοποιήσεις· ορθοποδεί από το λανθάνοντα "διάλογο" των μελών έργω και πίστει στην περί δικαιώσεως διδασκαλίας.

Σημείωση: Πρόλογος: Βασίλης Φίλιας.

21χ14 εκ., 635 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σύγχρονες Κοινωνικές Επιστήμες: Θεωρία και Πράξη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.99 (Ελληνισμός)
ISBN: 978-960-02-1846-6
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1846-3
Βάρος: 0.839 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
44.73
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.63
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ευαγ. Δ. Πρόντζας σπούδασε οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην Οικονομική Ιστορία. Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου διδάσκει Οικονομική Ιστορία. Αυτοτελή έργα του αποτελούν: "La monetarisation et la differenciation des cultures en Thessalie", (1987), 3 τ.· "Οικονομία και Γαιοκτησία στη Θεσσαλία, 1881-1912", (1992), 2 τ.· "Η αυθεντία του νομίσματος στην νεοελληνική κοινωνία", (1995)· "Οικονομικός προστατευτισμός και βαλκανική συνεργασία", (1996)· "Οικονομική Ιστορία. Ζητήματα μεθόδου και περιεχομένου", (1997)· "Οικονομικός εθνικισμός. Δοκίμιο στη νεοελληνική ιστορία", (1999)· (σε συνεργ. Π. Πετρίδη) "Δίκαιο, Ιστορία και Θεσμοί. Τιμητικό αφιέρωμα στον Νικόλαο Ι. Πανταζόπουλο", (2000).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.