Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ζητήματα αισθητικής

Offer
Εδώ κι έναν αιώνα, η τέχνη σχετικοποιεί ακατάπαυστα τους παραδοσιακούς τόπους (το ωραίο, το υψηλό, το γούστο κ.ά), όπου η αισθητική έβρισκε μέχρι τότε τα σημεία αναφοράς της. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι το περιεχόμενό τους αχρηστεύτηκε ανεπανόρθωτα, αλλά ότι χρήζει επαναπροσδιορισμού και ανακατανομής με βάση ορισμένες προβληματικές πιο σφαιρικές.
Το βιβλίο επικεντρώνεται σ΄ αυτήν τη διάσταση, προτείνοντας ένα φάσμα "ζωτικών ζητημάτων", που στόχο έχουν να προσφέρουν μια πανοραμική θέα των θεμάτων τα οποία φαίνονται ως τα πλέον ενδεδειγμένα να υπογραμμίσουν τη ζωτικότητα του φιλοσοφικού στοχασμού στην σύγχρονη εποχή.
Πρώτιστο μέλημα των συγγραφέων υπήρξε η μελέτη αυτή ν΄ απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το αντικείμενο, και όχι αποκλειστικά σε φοιτητές φιλοσοφίας. Ιδιαίτερα όσοι σπουδάζουν ιστορία της τέχνης, πλαστικές τέχνες, τέχνες του θεάματος, κινηματογράφο, λογοτεχνία κ.λπ., θα μπορέσουν να βρουν την ύλη που θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη φιλοσοφική αισθητική, τουλάχιστον με την αισθητική που θέτει την ανάλυση στο επίκεντρο των προβληματισμών της.

24χ17 εκ., 239 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Τέχνες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 701.17 (Αισθητική)
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Πούλος (Επιμελητής) , Στέλλα Χρυσικού (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-8392-13-7
ISBN (10ψήφιο): 960-8392-13-6
Βάρος: 0.432 κιλά
Εκδότης: Νήσος
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Jean - Pierre Cometti είναι καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Προβηγκίας και μέλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τις Σπουδές Επιχειρηματολογίας στις Βρυξέλλες. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σχετικά με την αισθητική, την τέχνη και τη σύγχρονη φιλοσοφία - ειδικότερα για τον Βιτγκενστάιν και τον αμερικανικό πραγματισμό. Στις πρόσφατες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται τα εξής έργα: "Musil philosophe", 2002· "Art, representation, expression", 2002.

Ο Jacques Morizot είναι καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου VIII του Παρισιού. Ασχολείται ερευνητικά με ζητήματα αισθητικής, σημειολογίας και φιλοσοφίας της γλώσσας και της γνώσης. Στις πρόσφατες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται τα εξής έργα: "La philosophie de l΄art de Neslo Goodman", 1996· "Sur le probleme de Borges. Semiotique, ontologie, signature", 1999.

Ο Roger Pouivet είναι καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Νανσύ 2. Η ερευνητική του εργασία αναφέρεται σε ζητήματα μεταφυσικής, αισθητικής και φιλοσοφίας της τέχνης και της θρησκείας. Στις πρόσφατες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται τα εξής έργα: "L΄oeuvre d΄art a l΄age de sa mondialisation, une ontologie de l΄art de masse", 2003· "Qu΄est-ce que croire?", 2003.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.