Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων

Ιστορικό μυθιστόρημα

Necati Cumali

Ένα μυθιστόρημα μέσα στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής που αναπαριστά γεγονότα και μας συναρπάζει σε μια πλούσια πλοκή μ΄ εντυπωσιακά πρόσωπα και ήθη.
Ένα δραματικό, ιστορικό έπος, που εκτυλίσσεται στη Μακεδονία και στην ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών, στα χρόνια των Βαλκανικών πολέμων, όταν η ήδη αποδυναμωμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει.
Κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ο απόγονος μιας μεγάλης οικογένειας μπέηδων στη Μακεδονία, ο Ζουλφικάρ.
Χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει τα βουνά, στα μυστικά των οποίων από μικρό τον μύησε ο πατέρας του, θα ερωτευθεί, θα παντρευτεί και στο τέλος θα γνωρίσει την πίκρα της εξορίας και της προδοσίας.
Συνειδητοποιώντας ότι οι κοσμοϊστορικές αλλαγές που συμβαίνουν γύρω του είναι αμετάκλητες, ο Ζουλφικάρ πολεμά κάθε φορά σαν ένας άλλος Δον Κιχώτης, κάτω από διαφορετική σημαία.
Τα πολιτικά καθεστώτα διαδέχονται το ένα το άλλο, προκαλώντας φόβο και φανατισμό που χωρίζουν ακόμα και τις οικογένειες σε αντίπαλα στρατόπεδα. Το τέλος του Ζουλφικάρ θα έρθει μέσα από τη δική του οικογένεια, τους δικούς του ανθρώπους...

Ντίνα Σιδέρη (Μεταφραστής)


Necati Cumali

Necati Cumali (Συγγραφέας)

Ο Νετζατί Τζούμαλι (1921-2001) γεννήθηκε στη Φλώρινα. Μετά τον πόλεμο στη Μικρά Ασία η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ούρλα, κοντά στη Σμύρνη. Δημοσίευσε τα πρώτα ποιήματά του όταν ήταν ακόμα φοιτητής της νομικής στην Άγκυρα. Εργάστηκε πολλά χρόνια σαν δικηγόρος στη Σμύρνη. Τα περισσότερα έργα του είναι τοποθετημένα γύρω στη Σμύρνη και τα παράλια του Αιγαίου. Δούλεψε όλα τα είδη του λόγου: ποίηση, διήγημα, μυθιστόρημα, θέατρο. Κυριότερες ποιητικές συλλογές: "Yagmurlu deniz" ("Βροχερή θάλασσα", βραβείο ποίησης της Ένωσης για την Τουρκική Γλώσσα, 1969), "Ceylan agidi" ("Ο θρήνος της γαζέλας", 1974), "Bozkirda bir atli" ("Ο καβαλάρης της στέπας", 1981). Κυριότερα μυθιστορήματα: "Aci tutun" ("Πικρός καπνός", 1974, μέρος μιας τριλογίας με γενικό τίτλο "Η εποχή του καπνού", που περιγράφει τη ζωή των κατοίκων του Αιγαίου), "Viran daglar" ("Πέτρινα βουνά", βραβεία μυθιστορήματος Orhan Kemal και Yunus Nadi, 1995). Συλλογές διηγημάτων: "Yalniz kadin" ("Μοναχική γυναίκα", 1955), "Degisik gozle" ("Με άλλο μάτι", βραβείο διηγήματος Sait Faik, 1957), "Makedonya 1900" ("Μακεδονία 1900", βραβείο διηγήματος Sait Faik, 1972). Πέθανε στις 10 Οκτωβρίου 2001 στην Κωνσταντινούπολη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
478
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.569 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση