Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μεγαλώνοντας ως αγόρι
(Διερεύνηση της ανάπτυξης της ανδρικής ταυτότητας στην εφηβική ηλικία)

Offer
Το παρόν βιβλίο, που αφορά τις ανδρικές ταυτότητες στην εφηβεία, μελετά τη διαμόρφωση του ανδρισμού στο ελληνικό σχολείο με βάση τις θεωρητικές προσεγγίσεις της φεμινιστικής οπτικής και τη λογική της προώθησης της ισότητας των φύλων στο σχολείο και την κοινωνία γενικότερα. Ο γενικός προβληματισμός της μελέτης στηρίζεται στην άποψη για την προώθηση των φεμινιστικών αναζητήσεων και προβληματισμών -που επικρατεί πλέον διεθνώς- ότι η πορεία προς την κοινωνική αλλαγή και τη διαμόρφωση ισότιμων σχέσεων των φύλων συμπεριλαμβάνει απαραίτητα την προώθηση μιας νέας αντίληψης για τον ανδρισμό, τις ανδρικές ταυτότητες και τους ανδρικούς ρόλους. Όπως άλλωστε τονίζεται στις σελίδες του βιβλίου, "δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν οι ζωές των κοριτσιών και των γυναικών, αν δεν αλλάξουν πρώτα οι αντιλήψεις των ανδρών και αγοριών για τις σχέσεις των φύλων".

21χ14 εκ., 236 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.3 (Ψυχολογία των φύλων ), 155.632 (Άνδρες - Ψυχολογία), 305.235 (Έφηβοι)
ISBN: 978-960-01-1043-2
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1043-3
Βάρος: 0.363 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
16.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Βασιλική Δεληγιάννη - Κουιμτζή είναι Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με τη μελέτη του φύλου και τις φεμινιστικές προσεγγίσεις στην επιστήμη της Ψυχολογίας και στην εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα γύρω από τη διαμόρφωση των ταυτοτήτων φύλου, το ρόλο του φύλου στην εκπαιδευτική διαδικασία, τις επαγγελματικές επιλογές και επιλογές ζωής των νέων στο πλαίσιο της μετάβασης από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Είναι Κοινωνική Ψυχολόγος, κάτοχος του Β.Α. (Πανεπιστήμιο της Μασσαχουσσέτης, Η.Π.Α.) και του Μ.Εd. (Πανεπιστήμιο Harvard, Η.Π.Α.) καθώς και Διδακτορικού Τίτλου Σπουδών (Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.). Σήμερα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, οι δημοσιεύσεις της και τα παρεμβατικά προγράμματα στα οποία έχει συμμετάσχει αφορούν: (α) στις αλλαγές των ρόλων των δύο φύλων καθώς και τη διαμόρφωση των ταυτοτήτων του φύλου στην εφηβεία και (β) στις αλλαγές που συνεπάγεται η μετανάστευση-παλιννόστηση σε ατομικό και κοινωνικό (σχολικό) επίπεδο.

Η Λαμπρινή Φρόση είναι εκπαιδευτικός-ψυχολόγος και διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη του παράγοντα φύλο στις απόψεις και πρακτικές των εκπαιδευτικών, τη διαμόρφωση και εφαρμογή μεθόδων εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών σε θέματα φύλου και στο σχεδιασμό παρεμβατικών δράσεων στην εκπαίδευση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.