Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεχνολογική, κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη
(Καινοτομικές δραστηριότητες και απασχόληση στην Ευρώπη)

Offer
Είναι γενικά αποδεκτό ότι κάποιες χώρες αναπτύσσονται γρηγορότερα από κάποιες άλλες εξαιτίας της επίδρασης του τεχνολογικού παράγοντα. Το επονομαζόμενο "τεχνολογικό χάσμα" ανάμεσα στα έθνη δεν είναι απλά ζήτημα διαφορών στο επίπεδο της προσπάθειας για έρευνα και ανάπτυξη και εφευρετικής δραστηριότητας, αλλά επίσης το επίπεδο και η ταχύτητα διάδοσης νέων τεχνικών που επηρεάζουν πολλούς οικονομικούς, κοινωνιολογικούς και άλλους παράγοντες. Η τεχνολογική μεταβολή αποτελεί ένα από τους σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παραγωγικότητας και στην περαιτέρω προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Ο όρος "τεχνολογική πρόοδος" αναφέρεται συνήθως στα αποτελέσματα των μεταβολών από την τεχνολογία, στην διαδικασία ανάπτυξης. Περαιτέρω, η τεχνολογική πρόοδος μπορεί να προσδιοριστεί ως οι μεταβολές στην τεχνολογία που προέρχονται από τον συνδυασμό των ακόλουθων παραγόντων έρευνας, εφεύρεσης, ανάπτυξης και καινοτομίας, ενώ η εξάπλωση της τεχνολογίας εξαρτάται από τον βαθμό υιοθέτησης και διάδοσης της. Το θέμα του βιβλίου "Τεχνολογική, κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη: καινοτομικές δραστηριότητες και απασχόληση" αφορά την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, και την συμβολή τους στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η δομή και διάρθρωση του συγκεκριμένου βιβλίου αφορά την ανάλυση των όρων και διαδικασιών σχετικά με τις καινοτομίες και τις εφευρέσεις, το πλαίσιο της τεχνολογικής πολιτικής και του τεχνολογικού σχεδιασμού για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης γίνεται αναφορά στην τεχνολογία ως καινοτομία και την εφαρμογή της τεχνολογικής πολιτικής τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ, και περαιτέρω την συσχέτιση τους με την ερευνητική πολιτική και την τεχνολογική πρόοδο. Περαιτέρω, αναλύονται τα βασικά θέματα της πληροφορικής αναλύονται σε μια λεπτομερή καταγραφή, σύμφωνα με τα δεδομένα, τα στοιχεία, τον προγραμματισμό και σχεδιασμό της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Τέλος επιχειρείται μια ανάλυση στα βασικά ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση, στην ανεργία και σε όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τον προγραμματισμό, τα μέτρα πολιτικής, τον συσχετισμό, τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα στην έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και τον τρόπο που αυτά προσδιορίζουν το βασικό πλαίσιο της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης.

Σημείωση: Πρόλογος: Σωκράτη Κάτσικα.

24χ17 εκ., 483 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη)
ISBN: 978-960-402-164-2
ISBN (10ψήφιο): 960-402-164-8
Βάρος: 1.018 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Κορρές διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής (εκλεγμένο μέλος ΔΕΠ) στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει συνεργασθεί με πολλά ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά το 1984 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Αγγλία) από όπου πήρε το πτυχίο Master of Arts και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary and Westfield College) για το Ph.D. στην οικονομική επιστήμη.

Τσομπάνογλου, Γεώργιος Ο.
O Γεώργιος Οδυσσέα Τσομπάνογλου είναι μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Εργασίας, Επαγγελμάτων με έμφαση τις νέες τεχνολογίες. Διετέλεσε Επισκέπτης Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, το Σουηδικό Κέντρο Εργασιακής Ζωής, Στοκχόλμη και στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου. Είναι Μέλος του Ερευνητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Ένωσης και Πρόεδρος (2002) της Επιτροπής Έρευνας Κοινωνικο-Τεχνικής-Κοινωνιολογικής Πρακτικής (Sociotechnics-Sociological Practice) αυτής στην οποία συμμετέχουν 50 καθηγητές-ερευνητές από αντίστοιχα Πανεπιστήμια από 25 χώρες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα διοίκησης/οργάνωσης εργασίας και καινοτομιών και στις σχέσεις τεχνικών και νομικών συστημάτων με τα κοινωνικά συστήματα. Έχει συν-γράψει μεταξύ άλλων το "Κράτος, κοινωνία πολιτών και εργασία: Προσεγγίσεις στην αρχή της κυβερνητικότητας" από τις εκδόσεις Gutenberg (2004) καθώς και αριθμό άρθρων με θέμα τις καινοτομίες και τη σχέση τους με την απασχόληση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.