Ταξίδι προς την Ιθάκη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ταξίδι προς την Ιθάκη

Αφιέρωμα στον Καβάφη

19.16€ -10% 17.24€

[...] Οι δεκατρείς πίνακες που αποτελούν το "Ταξίδι προς την Ιθάκη", ακολουθούν τις στροφές του ομώνυμου ποιήματος, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να ανοιχτούν παραπέρα στον κόσμο του Καβάφη, σε γνώριμους τόπους και ανθρώπους, σε αισθήσεις μέσα από το έργο του.

Τώρα από εικόνες στην Αίγυπτο, την Αλεξάνδρεια, την Κωνσταντινούπολη, τη Μασσαλία, σε εικόνες από φουρτουνιασμένες ή ήρεμες θάλασσες στη Μεσόγειο, από το Γιβραλτάρ ως την Κύπρο, από καφενεία και εμπορεία υφασμάτων, από την ίδια την Ιθάκη στο Ιόνιο Πέλαγος, κινούνται ο έρως, η μητέρα, η χαρά της άφιξης το πρωί σε ένα νέο λιμάνι, η επιθυμία της ηδονής, ο εφιάλτης, ο πόθος για ελευθερία, η απογείωση, το τέλος...

Άννα Φιλίνη

Άννα Φιλίνη (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή συντάχθηκε στο αριστερό κίνημα. Έζησε στο Μιλάνο την περίοδο 1963-1969 όπου σπούδασε αρχιτεκτονική στο εκεί Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια έμεινε τα υπόλοιπα χρόνια της δικτατορίας στο τότε Δυτικό Βερολίνο όπου έζησε μαζί με τους Έλληνες μετανάστες τα χρόνια της αναγκαστικής ξενιτιάς. Επέστρεψε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1974. Από το 1990 είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα. Εργάζεται ως αρχιτέκτονας και ζωγράφος. Έχει ήδη γράψει τα βιβλία: Ζωγραφίζοντας τον Οδυσσέα (15 εικόνες μαζί με Κείμενα και Ποιήματα), Άγρωστις 1993, Όρμοι της Κέας, Ταξίδι στο Αιγαίο και στη Ζωγραφική, Βουρκαριανή 1994, Για την Αθήνα, Ιδεοκίνηση, 1998, Άνθη του Κακού, Ζωγραφιές για 15 ποιήματα του Μπωντλαίρ, Άμμος 2000, Νάρκωση: 6 διηγήματα από το Βερολίνο, Κέδρος, 2001.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Ηράκλειο Κρήτης
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
63
Διαστάσεις:
28x23
Βάρος:
0.342 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση