Ο ανταρτοπόλεμος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο ανταρτοπόλεμος

Το έργο αναφοράς για την πρακτική του επαναστατικού ανταρτοπόλεμου και μια απόπειρα συνολικής ερμηνείας και στρατιωτικής αξιολόγησής του

Ernesto Che Guevara

"Χτύπα και τρέχα" αποκαλούν κάποιοι περιφρονητικά την παραπάνω λογική και ο χαρακτηρισμός που δίνουν είναι απόλυτα ακριβής.
Χτύπα και τρέχα, περίμενε, στήσε ενέδρα, χτύπα ξανά και πάλι τρέξε κι αυτό συνέχεια ώστε ο εχθρός να μην ξεκουράζεται ποτέ. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η παραπάνω λογική εμφανίζει κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά, μια υποχωρητική διάθεση που αποφεύγει τη μετωπική αντιπαράθεση.
Παρ΄ όλα αυτά, απορρέει από τη γενικότερη στρατηγική αντιμετώπιση του αντάρτικου που σε τελική ανάλυση έχει τον ίδιο στόχο με οποιονδήποτε εμπλέκεται σε ένα πόλεμο: τη συντριβή του εχθρού και τη νίκη.

Κωνσταντίνος Α. Διαβολίτσης (Μεταφραστής)


Ernesto Che Guevara

Ernesto Che Guevara (Συγγραφέας)

Ο Γκεβάρα γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1928 στο Ροσάριο της Αργεντινής. Το 1955 γνώρισε τον Φιντέλ Κάστρο τον οποίο και ακολούθησε στην Κούβα. Μετά την επανάσταση, ο Κάστρο τον διόρισε υπουργό Βιομηχανίας και υπεύθυνο για την αγροτική μεταρρύθμιση. Το 1964 αποχώρησε από την κυβέρνηση αποφασισμένος να οργανώσει την επανάσταση σε όλη την Λατινική Αμερική. Μετά από πολλά ταξίδια κατέληξε στη Βολιβία, στο πλευρό των αριστερών ανταρτών. Εκεί έπεσε στα χέρια των Βολιβιανών στρατιωτών στις 8 Οκτωβρίου 1967 και εκτελέστηκε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
201
Διαστάσεις:
21x21
Βάρος:
0.453 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση