Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διοίκηση αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων

Offer
Στη μετα-ολυμπιακή εποχή, ο αθλητισμός, η άσκηση, και η αναψυχή συγκροτούν έναν τομέα της εγχώριας βιομηχανίας με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης. Το βιβλίο Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων συγκεντρώνει την πιο πρόσφατη γνώση και διεθνή πείρα που είναι απαραίτητες στα διοικητικά στελέχη ή μέλη διοικητικών συμβουλίων ώστε να μάχονται με αποτελεσματικότητα για την επίλυση των προβλημάτων των αθλητικών οργανισμών και την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η συγγραφέας προ(σ)καλεί τα αθλητικά διοικητικά στελέχη, καθώς και τους ερευνητές και τους φοιτητές αθλητικής διοίκησης, να επωφεληθούν από τις διαχρονικές διοικητικές αρχές, τα μοντέλα, αλλά και τις εφαρμόσιμες διαδικασίες και πρακτικές που παρουσιάζονται στο βιβλίο.

Αντιπροσωπευτικά περιεχόμενα:
- Μια μοναδική συλλογή θεμάτων απαραίτητων για την κατανόηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς στον αθλητισμό: χαρακτηριστικά και πολυμορφία των αθλητικών υπηρεσιών και προϊόντων, ο αγώνας ως καταναλωτικό προϊόν, οι λόγοι συμμετοχής στον αθλητισμό, και η δομή και οι διοικητικές ιδιαιτερότητες της ελληνικής αθλητικής αγοράς.
- Γνώσεις, δεξιότητες, ρόλοι, και επαγγελματικές προοπτικές του σύγχρονου αθλητικού διοικητικού στελέχους.
- Η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού στον αθλητισμό, η συμβολή της στη στρατηγική σκέψη, και η σύνδεσή της με τη δομή και την αξιολόγηση του αθλητικού οργανισμού.
- Παρουσίαση πέντε σημαντικών τομέων της αθλητικής βιομηχανίας.
Η παρουσίαση της θεωρίας συνοδεύεται με μελέτες περιπτώσεων, ιδέες για πρακτικές ασκήσεις, πίνακες, αλλά και γραφήματα με άμεση εφαρμογή στην καθημερινή διοίκηση. Στη συγγραφή του βιβλίου συμμετείχαν τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες της αθλητικής διοίκησης: William Sutton (ΗΠΑ), John Lyle (Μεγάλη Βρετανία), Heather Gibson (ΗΠΑ), Αρτεμησία Αποστολοπούλου (ΗΠΑ).

24χ17 εκ., 349 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
ISBN: 978-960-209-819-6
ISBN (10ψήφιο): 960-209-819-8
Βάρος: 0.662 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
33.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Δήμητρα Παπαδημητρίου, είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών (1988) με Μάστερ στη Διοίκηση Αθλητισμού από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα του Καναδά (1991) και Διδακτορικό στη Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ της Αγγλίας (1995). Εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών ως μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. και διδάσκει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ιδίου Πανεπιστημίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.