Περικλής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Περικλής

Ο μεγάλος Αθηναίος πολιτικός

Έμμυ Καλτσίκη

6.97€ -10% 6.27€

Ο Περικλής, ο μεγαλοφυής Αθηναίος πολιτικός, που συνέδεσε το όνομά του με τη λαμπρότερη και δημιουργικότερη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, τον «χρυσό αιώνα», μας είναι γνωστός από τα σχολικά εγχειρίδια. Σε αυτό το βιβλίο, πέρα από τα ιστορικά γεγονότα, θα πλησιάσουμε τον Περικλή ως άνθρωπο, θα γνωρίσουμε τον χαρακτήρα του, το παρουσιαστικό του, τις συνήθειές του, τα έργα του, τα λόγια του, προσπαθώντας να κατανοήσουμε την προσωπικότητα του σπουδαίου αυτού προγόνου μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σπύρος Γούσης

Σπύρος Γούσης (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1991. Το 1995 έκανε την πρώτη του εικονογράφηση για το βιβλίο του Ι. Δ. Ιωαννίδη "Το κορίτσι με τις δύο μητέρες". Από τότε έχει εικονογραφήσει πάνω από ογδόντα βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά και εκπαιδευτικά, για εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 1997 συμμετείχε στο Artist-Illustrators Forum στο Λονδίνο. Το 2001 συμμετείχε στην έκθεση Ελλήνων εικονογράφων παιδικού βιβλίου που διοργάνωσε το Ε.ΚΕ.ΒΙ. στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Επίσης ήταν μέλος τπς εικονογραφικής ομάδας του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΑΘΗΝΑ 2004.


Έμμυ Καλτσίκη

Έμμυ Καλτσίκη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και επιμένει να ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και εργάζεται σε Τράπεζα. Μιλάει γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά και ρωσικά. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά. Στα βιβλία της συναντιούνται οι μεγάλοι έρωτες της ζωής της: τα παιδιά και η Ελλάδα. Έχει γράψει τα παρακάτω βιβλία, που έχουν ως αντικείμενο την ορθή γραφή της ελληνικής γλώσσας: "Παιχνίδια ορθογραφίας" (τεύχος Α΄ και Β΄), "Ομόηχες λέξεις", "Οικογένειες λέξεων", καθώς και το βιβλίο "Περικλής, ο μεγάλος Αθηναίος πολιτικός", για παιδιά από εννιά χρονών και πάνω.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
38
Διαστάσεις:
29x22
Βάρος:
0.476 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση