Φωνές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φωνές

Τέσσερις μονόλογοι

Alan Bennett

11.22€ -26% 8.30€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600427189

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο , Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Κέδρος

Οι τέσσερις μονόλογοι αυτού του βιβλίου, τρεις γυναικείοι και ένας αντρικός, διαθέτουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την απόγνωση. Είναι μονόλογοι ατόμων της μεσοαστικής ή και μικροαστικής τάξης που, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, βρέθηκαν σε προσωπικό αδιέξοδο. Με δήθεν αφέλεια, η οποία καταλήγει να γίνει χιούμορ πικρό, οι ήρωες του Μπέννετ αφηγούνται λεπτομέρειες του βίου τους, φιλοτεχνώντας για τον αναγνώστη/θεατή ένα κοινωνικό μωσαϊκό της Βρετανίας του 20ού αιώνα, όπου το ψυχικό αδιέξοδο είναι η συνηθέστερη κατάληξη του μέσου ανθρώπου.
Alan Bennett

Alan Bennett (Συγγραφέας)

Ο Άλαν Μπένετ, ένας από τους δημοφιλέστερους βρετανούς δημιουργούς, είναι γνωστός για τα κινηματογραφικά του σενάρια και τα θεατρικά του έργα. Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες. Το 1994 διασκεύασε το δημοφιλές θεατρικό του The Madness of George III (Η τρέλα του βασιλιά Γεώργιου του Γ΄) για τον κινηματογράφο. Η ταινία προτάθηκε για τέσσερα Όσκαρ και κέρδισε εκείνο της Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης. Έχει τιμηθεί με Tony Καλύτερου Θεατρικού Έργου το 2004 για το έργο του The History Boys, ενώ το 2005 έλαβε τον τίτλο του Συγγραφέα της Χρονιάς από το ReaderΆs Digest.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ερρίκος Γ. Μπελιές

Ερρίκος Γ. Μπελιές (Μεταφραστής)

Ο φιλόλογος, ποιητής και μεταφραστής Eρρίκος Μπελιές (1950-2016) γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς γαλλικής καταγωγής. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διακρίθηκε κυρίως ως εργώδης μεταφραστής θεατρικών έργων, βάζοντας την υπογραφή του στη μετάφραση και των τριάντα επτά θεατρικών έργων του Σαίξπηρ από τις εκδόσεις Κέδρος, έργο το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄80 και ολοκλήρωσε το 2004. Εκτός των έργων του Σαίξπηρ, μετέφρασε επίσης Γκολντόνι, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ίμπσεν, Στρίντμπεργκ, Ο. Γουάιλντ, Λ. Πιραντέλο, Μαγιακόφσκι, Ιονέσκο, Τέννεσι Ουίλλιαμς, Ευγένιο Ο΄ Νηλ, Χάρολντ Πίντερ, Έντουαρντ Άλμπυ, κ.ά. Ως ποιητής εξέδωσε τις συλλογές "Πόλεως" (1989), "Φαινόμενον ως να έπλεε και μένον ακίνητον" (1996), "Το διακεκριμένο σώμα" (1996) και "Τα εισόδια του φόβου" (1997). Έφυγε από τη ζωή στις 19 Απριλίου 2016 στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, μετά από πολύμηνη ασθένεια.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
90
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.233 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση