Το φάντασμα στον πύργο του Άιφελ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το φάντασμα στον πύργο του Άιφελ

Olivier Bleys

Παρίσι, 1889. Ο Αρμάνδος Μπουασιέ, ένας νεαρός επαρχιώτης μηχανικός, πραγματοποιεί το όνειρό του να δουλέψει στον υπό κατασκευή μεγαλεπήβολο Πύργο του Γουσταύου Άιφελ. Όλοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εργασίες. Ο απλός κόσμος με αισθήματα δέους και ενθουσιασμού· οι καλλιτέχνες με σαρκασμό: αυτή η τεράστια χαλύβδινη στήλη καταστρέφει την ομορφιά της γαλλικής πρωτεύουσας. (. . .) Ένα μυθιστόρημα εποχής, που αποτυπώνει όχι μόνο το χρονικό ενός σπουδαίου εργοταξίου, αλλά και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στο Παρίσι του τέλους του 19ου αιώνα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μάρω Φιλίππου

Μάρω Φιλίππου (Μεταφραστής)

Η Μάρω Σωτηροπούλου - Φιλίππου γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Σπούδασε μουσική στην Αλεξάνδρεια και στην Αθήνα. Διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, δίδαξε για πολλά χρόνια πιάνο και θεωρητικά της μουσικής. Ασχολήθηκε επίσης με τη μουσική αγωγή της νηπιακής ηλικίας, διοργάνωσε μουσικές ακροάσεις, καθώς και πολλές μαθητικές συναυλίες με συγκεκριμένη θεματολογία. Εγκαινίασε τη συγγραφική της δραστηριότητα στη δεκαετία του ΄50 αρθρογραφώντας για λογοτεχνικά και πολιτιστικά κυρίως θέματα, σε ελληνικές και σε γαλλικές εφημερίδες και σε περιοδικά της Αλεξάνδρειας και της Αθήνας. Από το 1990 ασχολείται αποκλειστικά με την επιμέλεια κειμένων και με τη μετάφραση. Έχει μεταφράσει βιβιβλία για παιδιά, μυθιστορήματα, δοκίμια, λεξικό της μουσικής, κ.ά.

Olivier Bleys

Olivier Bleys (Συγγραφέας)

Ο Ολιβιέ Μπλες είναι τριάντα δύο ετών, σύμφωνα με τα προσωπικά του δεδομένα, αλλά ηλικίας πολλών αιώνων αν συνυπολογίσει κανείς τις προηγούμενες ζωές του. Την έμπνευση για το πρώτο του βιβλίο "Le Prince de la Fourchette", την άντλησε αιώνες νωρίτερα σαν Γενίτσαρος στο παλάτι Τοπ Καπί, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Οι μνήμες του από την περιοχή της Τουλούζης, όπου διετέλεσε διοικητής το 1452, διαφαίνονται στο "Pastel". Με την ιδιότητα ενός πρώην αρχιτέκτονα μεταλλικών κατασκευών μας παραδίδει "Το φάντασμα στον πύργο του Άιφελ".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
427
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.641 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση