Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο τρίτος κόσμος στις διεθνείς σχέσεις
(Μύθοι και πραγματικότητες)

Offer
[...] Ο πρώτος στόχος του παρόντος βιβλίου είναι να καλύψει ένα μεγάλο κενό που παρατηρείται στην ελληνική βιβλιογραφία αναφορικά με το φαινόμενο του Τρίτου Κόσμου. Αναδεικνύει σε ένα πρώτο κεφάλαιο με τίτλο "Ιστορική αναδίφηση του Τρίτου Κόσμου" τις ιδεολογικές επιρροές και τις πολιτικές εκφάνσεις του φαινομένου, σε ένα δεύτερο κεφάλαιο, που τιτλοφορείται "εννοιολογική προσέγγιση και ερμηνευτικός προσδιορισμός του Τρίτου Κόσμου", τη γέννηση, τη μεταβολή, την εξέλιξη του φαινομένου, αλλά, κυρίως, το θεωρητικό υπόστρωμα που αναπτύχθηκε γύρω από αυτό στις σχέσεις Βορρά-Νότου και στην ανάπτυξη γενικότερα, πριν αναλύσει διεξοδικά και ξεχωριστά (κεφάλαια ΙΙΙ, IV, V, VI) τα χαρακτηριστικά του κάθε τμήματος, που αποτελεί τον Τρίτο Κόσμο, με βάση τις καλύτερες οικονομικο-κοινωνικές επιδόσεις εκάστου.
Ο δεύτερος στόχος του βιβλίου είναι να συνεχίσει την προσπάθεια κατανόησης και ανάδειξης των προβλημάτων που σχετίζονται με το γίγνεσθαι των κοινωνιών του Νότου. Αν ο όρος "Τρίτος Κόσμος" -ακόμη και στην περίπτωση που χρησιμοποιείται στον πληθυντικό- δείχνει σε πολιτικό, τουλάχιστον, επίπεδο εφεξής απαρχαιωμένος, οι πραγματικότητες που συμβολίζει, κυρίως οι κοινωνικο-οικονομικές, δεν έχουν παρά ταύτα εξαφανιστεί.
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

21χ14 εκ., 513 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 327 (Διεθνείς σχέσεις)
ISBN: 978-960-02-1837-4
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1837-4
Βάρος: 0.697 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
29.82
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Σπυρόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Διδάσκει μαθήματα διεθνών σχέσεων και διεθνούς πολιτικής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.