Μαγεία και μυστήριο στο Θιβέτ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαγεία και μυστήριο στο Θιβέτ

Alexandra David - Neel

Η Αλεξάνδρα Νταβίντ-Νελ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1869 και πέθανε σε ένα χωριό των γαλλικών Άλπεων το 1969. Σπούδασε στη Σορβόνη κοντά στον καθηγητή Φουκώ, έναν διακεκριμένο μελετητή των σανσκριτικών και των θιβετανικών.
Πέρασε πολλά χρόνια στην Ανατολή και ειδικά στο Θιβέτ -έναν κλειστό, αλλόκοτο, παγωμένο και μυστηριώδη κόσμο. Το βιβλίο της `Μαγεία και Μυστήριο στο Θιβέτ` αναφέρεται στα γοητευτικά ταξίδια και στις ανακαλύψεις που έκανε σ` αυτή την απαγορευμένη χώρα. Μία από τις πιο διακεκριμένες εξερευνήτριες, η συγγραφέας ρίχνει μια λογική και σκεπτικιστική ματιά στις πρακτικές και στις δοξασίες των μάγων και των μυστικών δασκάλων της ονειρικής αυτής χώρας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ανδρέας Λυμπερόπουλος (Μεταφραστής)


Alexandra David - Neel

Alexandra David - Neel (Συγγραφέας)

Η Αλεξάνδρα Νταβίντ-Νελ γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1868. Παρά το αγγλικό της επώνυμο, ήταν Γαλλίδα. Ο πατέρας της, ηλικίας πενήντα έξι χρόνων κατά τη γέννησή της, ήταν ένας ριζοσπάστης δημοσιογράφος που ζούσε εξόριστος στο Βέλγιο. Κατάφερε να επιστρέψει στη Γαλλία με άδεια, προκειμένου να γεννηθεί το παιδί του σε γαλλικό έδαφος και να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα. Τα παιδικά χρόνια της Αλεξάνδρας δεν ήταν ευτυχισμένα... Διακατέχεται από δύο μεγάλα πάθη, την εξερεύνηση και τη μελέτη. Από πολύ νωρίς, έλκεται από το μυστικισμό και σπουδάζει ανατολικές θρησκείες και φιλοσοφίες. Ακατάβλητη ταξιδιώτισσα, διανοούμενη, τραγουδίστρια της όπερας ακόμη και διευθύντρια στο καζίνο της Τύνιδας για κάποιο διάστημα, αυτή η πολυδιάστατη και ανεξάρτητη προσωπικότητα έζησε μια πραγματικά πολυκύμαντη, συναρπαστική ζωή που ελάχιστοι -άντρες και γυναίκες- μπορούν να καυχηθούν ότι γεύτηκαν έστω και για λίγο. Ταξίδεψε στα πιο απομονωμένα μέρη της Ασίας. Πέθανε το 1969 σε ηλικία 101 χρόνων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
446
Διαστάσεις:
17x11
Βάρος:
0.426 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση